واکنش ترمپ به خشونت سفیدپوستان افراطی

رئیس جمهور ترمپ خواستار بازگردانیدن هرچه فوری نظم در شارلزویل شده است

دونالد ترمپ، رئیس جمهوری ایالات متحدۀ امریکا، خشونت در جریان مظاهرات روز شنبه در شهر شارلزویل ایالت ویرجینیا را تقبیح کرد.

آقای ترمپ گفت "با شدید ترین الفاظ، این نفرت افگنی، تعصب و خشونت ها از هر طرف را تقبیح می‌کنیم. این روند از دیر زمانی جریان داشته است، نه تنها در دوران دونالد ترمپ، یا بارک اوباما، این همه از گذشته ها ادامه داشته است. این کار در امریکا جایگاه ندارد".

رئیس جمهور ترمپ، ضمن ابراز تسلیت به خانواده های آسیب دیدگان این رویداد خواستار بازگردانیدن قانون و نظم هر چه عاجل در شارلزویل شد. او تاکید کرد که هیچ شهروندی نباید در ایالات متحده در مورد مصؤونیت خود نگران باشد.

در نتیجۀ مظاهرات روز شنبه بین نژاد پرستان سفید پوست امریکایی و سقوط یک هیلیکوپتر که پولیس آن را نیز به مظاهرات ربط داد، کم از کم سه نفر کشته و ۱۹ نفر دیگر زخمی شد.

تیری مکالیف، والی ایالت ویرجینیا، ضمن اعلام حالت اضطرار در شارلزویل، نژاد پرستان سفید را تقبیح کرده و به آنان دستور داد تا به خانه هایشان برگردند. او گفت که مظاهره کنندگان راستگرای افراطی، میهن پرستانی نیستند که ادعایش را دارند.

آقای مکالیف گفت "برای آنانی که نژاد سفید را برتر می‌دانند و آن نازی هایی که امروز به شارلزویل آمده اند پیامی دارم. پیام ما صاف و ساده است. خانه بروید. شما در این ایالت نیاز نیستید. شرم باد بر شما!"

منشا ماجرا

راستگرایان افراطی جمعه شب در شهر شارلزویل تجمع کردند تا به برداشتن مجسمه یکی از فرماندهان جنگ داخلی امریکا را که حامی برده داری بود، اعتراض کنند. همزمان با آن، مخالفان گروه های نژاد پرست نیز در مقابل راستگرایان راهپیمایی دیگری را در این شهر برپا کردند.

اندکی پس از آنکه راهپیمایی شارلزویل فسخ شد، یک موتر به سمت افرادی رانده شد که بر ضد راستگرایان سفید مظاهره کرده بودند.

پولیس گفته است که رانندۀ این موتر، جیمس الکس فیلدز، ۲۰ ساله، و باشندۀ ایالت اوهایو است و اکنون به اتهام قتل در بازداشت پولیس به سر می‌برد.

راستگرایان افراطی این مظاهرات را بر پا کرده بودند

سمنتا بلوم، زنی که برای خبرنگاران خود را مادر جیمز الیکس فیلدز جونیر رانندۀ متهم معرفی کرد، گفته است که از نیت فرزندش و اینکه دید سیاسی او چگونه بود، آگاهی نداشته است.

در ماه‌های اخیر خیلی از شهرهای ایالت های جنوبی ایالات متحده نمادها و مجسمه جنرالان طرفدار برده داری را برداشته اند اما در برخی شهرها راستگرایان افراطی با اینکار مخالفت کردند.

وزارت عدلیۀ ایالات متحدۀ امریکا در پیوند با این رویداد تحقیقات را آغاز کرده و گفته است که این خشونت به قلب نظام عدلی و قضایی ایالات متحده ضربه زد.