تلرسن: سرکوب مسلمانان روهینگایی، پاکسازی قومی است

رکس تلرسن، وزیر خارجۀ ایالات متحده، روز چهار شنبه خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی در میانمار را به مثابۀ "پاکسازی قومی" تلقی کرد.

اظهارات وزیر خارجۀ ایالات متحده در حالی بیان شد که در ماه های اخیر بیش از ۶۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی به دلیل خشونت های پیهم نظامیان میانمار، مجبور شده اند تا از ایالت راخین آن کشور و به بنگله دیش پناه ببرند.

آقای تلرسن گفت "پس از تحلیل محتاطانۀ حقایق، حال واضح شده است که آنچه در ولایت راخین رخ می دهد، نمایانگر پاکسازی قومی {مسلمانان} روهینگیایی است".

اظهارات وزیر خارجۀ ایالات متحده ممکن ادارۀ دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده را وادارد تا بر حکومت میانمار تعزیرات وضع کند.

به گفتۀ آقای تلرسن، "جنایات وحشتناک" که بر مسلمانان روهینگیایی اتفاق می دهد به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.

وزیر خارجۀ ایالات متحده همچنین گفته است که خشونت هایی که از سوی نظامیان و قوای امنیتی میانمار علیه صد ها هزار زن، مرد و کودکان روهینگیایی اعمال می شود، موجب شده تا آنان به بنگله دیش پناه ببرند.

وزیر خارجۀ ایالات متحده گفت که کشورش در همکاری با ملل متحد، به خشونت هایی که بر ضد مسلمانان روهینگیایی اعمال می گردد، رسیدگی خواهد کرد و وضع تعزیرات یکی از گزینه هایی است که در نظر گرفته خواهد شد.

با وجود ادعای حکومت‌ها و سازمان های حقوق بشر مبنی بر خشونت های پلان شده و منظم علیه مسلمانان روهینگیایی، حکومت میانمار بار ها گفته است قوای امنیتی آن کشور مرتکب جنایت علیه مسلمانان روهینگیایی نشده است.

سازمان های حامی حقوق بشر گزارش داده اند که نظامیان میانمار بر زنان روهینگیایی تجاوز جنسی گروهی کرده اند و شماری از آنان را بدون محاکمه کشته اند.

حکومت میانمار مسلمانان روهینگیایی را منحیث شهروندان آن کشور نپذیرفته و آنان را بنگالی یا بنگله دیشی خطاب می کند.

اظهارات آقای تلرسن یک روز پس از آن بیان شد که هیاتی از سناتوران ایالات متحده در میانمار در مورد بحران ایالت راخین آن کشور گفت که "همه نشانه های پاکسازی قومی" در آن ایالت وجود دارد.

جیف مرکلی، سناتور دموکرات و عضو کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنای امریکا گفته است که "برهزاران زن تجاوزجنسی صورت گرفته و بر هزاران تن دیگر حین فرار از روستاهای شان، شلیک شده است."

جیف میرکلی، سناتور امریکایی طی یک کنفرانس خبری در سفارت ایالات متحده مستقر در یانگون میانمار گفت که "بسیاری از پناهجویان {روهینگیایی} به صورت مستقیم مورد حمله قرار گرفته اند و کودکان و مردان در برابر چشمان زنان کشته شده اند. مادران و دختران مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند".

از بیست و پنجم آگست به این سو—یعنی زمانیکه خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی شدت گرفت، تا حال بیش از ۶۰۰ هزار آنان مجبور شده اند به بنگله دیش پناه ببرند. ملل متحد نیز قبلاً خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی را پاکسازی قومی عنوان کرده بود.