امریکا در صدد فشار بیشتر بر کوریای شمالی است

ریکس تلرسن، وزیر خارجۀ ایالات متحده، قرار است امروز جمعه در جلسۀ شورای امنیت ملل متحد شرکت کند و در مورد اعمال "حد اکثر فشار" بر کوریای شمالی صحبت کند.

هدف فشار وارد کردن بیشتر امریکا بر کوریای شمالی، وضع محدودیت بر برنامۀ هسته ای پیونگ یانگ است.

وزیر خارجه ایالات متحده در حالی روی فشار بر کوریای شمالی تاکید می ورزد که روز سه شنبه خواهان گفتگوی مستقیم و بدون پیش شرط با مقامات پیونگ یانگ شده بود.

یک روز پس از اظهارات آقای تلرسن در مورد گفتگو های بدون پیش شرط با کوریای شمالی، قصر سفید اعلام کرد "تا زمانیکه پیونگ یانگ رفتار خود را اصلاح نکند" هیچ مذاکرۀ با آن کشور صورت نخواهد گرفت. قصر سفید در مورد رفتار کوریای شمالی جزئیات بیشتر نداد، اما به نظر می رسد که هدف آن آزمایش های میزایل های بالستیک است که چندین بار توسط پیونگ یانگ در سال ۲۰۱۷ انجام شد.

قرار است وزیرخارجۀ ایالات متحده با انتونیو گوتیرش، سر منشی ملل متحد، نیز ملاقات کندکه به گفتۀ مقامات وزارت خارجۀ امریکا، موضوع کوریای شمالی در صدر آجندای دو دیپلومات ارشد قرار دارد.

آقای گوتیرش اخیراً بار دیگر از همه کشور های جهان خواهان تطبیق کامل فیصله نامۀ شورای امنیت در قسمت وضع تعزیرات بر برنامه هسته ای کوریای شمالی شد.

با آنهم منشی عمومی ملل متحد از عواقب منازعۀ و جنگ با کوریای شمالی هشدار داده است.

در همین حال، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، روز پنجشنبه گفت که بحران برنامۀ هسته ای کوریای شمالی از طریق گفتگو حل شود—نه جنگ.

آقای شی که روز جمعه از سیول، پایتخت کوریای جنوبی، دیدار می کرد، از مون جی ان، رئیس جمهور کوریای جنوبی، نیز خواست تا اختلافات خود را با پیونگ یانگ از طریق گفتگو حل کند.

پس از اظهارات وزیر خارجۀ امریکا در مورد گفتگو های بدون پیش شرط، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از آن استقبال کرد، اما در عین حال از حملۀ احتمالی واشنگتن بر پیونگ یانگ و "نتایج فاجعه بار" آن هشدار داد.

تماس تیلفونی میان ترمپ و پوتین

در عین حال، قصر سفید و کرملین با نشر اعلامیه های جداگانه گفته اند که رهبران دو کشور از طریق تماس تیلفونی در مورد قضیۀ کوریای شمالی صحبت کرده اند.

در اعلامیۀ روز پنجشنبه قصر سفید آمده است که رهبران دو کشور گفته اند که آنان "با همدیگر کار خواهند کرد تا اوضاع بسیار خطرناک" حل گردد.

روسای جمهور ایالات متحده و روسیه از طریق تماس تیلفونی همچنین بر سر تبادل اطلاعات در مورد کوریای شمالی و "اقدامات ابتکاری" برای حل بحران آن کشور توافق کردند.

سخنگوی کرملین روز جمعه گفت که رئیس جمهور ترمپ و رئیس جمهور پوتین همچنین در مورد برقراری تماس ها با کوریای شمالی و بهبود وضعیت گفتگوها میان واشنگتن و مسکو صحبت کردند.

​قبل بر این، مقامات ایالات متحده گفته بودند که برای حل بحران برنامۀ هسته ای کوریای شمالی، همه گزینه ها به شمول حملۀ نظامی بر پیونگ یانگ را روی دست دارند.

برنامۀ هسته ای کوریای شمالی و آزمایش میزایل های بالستیک آن کشور موجب نگرانی امریکا و متحدین آن شده است

کوریای شمالی در سال ۲۰۱۷ مجموعاً ۲۳ میزایل بالستیک را در ۱۶ آزمایش جداگانه انجام داد، اقدامی که موجب انتقاد های شدید بین المللی به خصوص ایالات متحده، جاپان، کوریای جنوبی و کشور های اروپایی شده است.

در آخرین مورد، پیونگ یانگ به تاریخ ۲۹ نوامبر ۲۰۱۷ میزایل بالستیک قاره پیما را آزمایش کرد که در تناسب با سایر میزایل های آزمایش شدۀ آن آن کشور، بلند تر پرواز کرد و توان طی کردن فاصلۀ بیشتر را داشت. کوریای شمالی گفته است که میزایل های بالستیک آن کشور قادر است "همه نقاط امریکا" را هدف دهد.