آموزش روبات‌سازی در یک مکتب خصوصی در کابل

وزارت معارف نصاب مشخصی برای تدریس روبات‌سازی ندارد

یک مکتب خصوصی در شهر کابل، برای نخستین بار آموزش‌های روبات‌سازی را شامل نصاب درسی خود کرده است.

مسولان این مکتب می‌گویند، از آنجایی‌که علم فردا، علم روباتیک است، وزارت معارف افغانستان باید به آموزش آن توجه بیشتری نشان بدهد.

مکتب «آسایش‌های جهانی»، ۳۰۰ متعلم دارد که در صنف‌های مختلف در این مکتب درس می‌خوانند.

مسولان این مکتب می‌گویند علاوه بر آموزش‌های فنی روباتیک، به متعلمان هم‌چنین فرصت داده می‌شود تا یک جلسه در هر ماه را به شکل خلاقانه و از ذهن خود کار کنند.

اناهیتا محسن‌یار، مسول بخش روبات‌سازی در مکتب آسایش‌های جهانی می‌گوید: «سه بار در ماه از روی کتاب کار می‌کنند و یک بار در ماه خلاقانه کار می‌کنند. از روی تانک، هلی‌کوپتر، ماشین نظافت، جاروی برقی، ماشین خیاطی و وسالی که ما در خانه از آن استفاده می‌کنیم، روبات می‌سازند.»

فاطمه رضایی، یک متعلم در این مکتب خصوصی می‌گوید که کار کردن روی روبات‌ها، به آن‌ها کمک می‌کند تا از نظر ذهنی پیشرفت کنند.

او می‌گوید: «به نظر من، علم روباتیک در افغانستان باید بیشتر انکشاف کند، به خاطر اینکه ما می‌توانیم از طریق روباتیک، افغانستان را پیشرفت بدهیم.»

شاگردان فرصت دارند یک جلسه در ماه، به شکل خلاقانه کار کنند

مکتب آسایش‌های جهانی، مواد آموزشی خود را در همکاری با خانه روباتیک افغانستان تهیه می‌کند.

به گفته شاگردان این مکتب، روبات‌سازی در افغانستان به توجه و حمایت حکومت نیاز دارد.

تعدادی از شاگردان این مکتب می‌گویند که از آنچه در مکتب آموخته اند، علاقمند شده اند تا این عرصه را به شکل تخصصی‌تر در آینده فرا بگیرند. ولی تا هنوز، هیچ پوهنتونی در افغانستان این رشته را تدریس نمی‌کند.

وزارت معارف افغانستان نیز تا اکنون نصاب مشخصی برای تدریس مضامین روبات‌سازی ندارد.

کبیر حقمل، رییس نشرات وزارت معارف افغانستان به صدای امریکا گفت که ساینس شامل نصاب درسی مکاتب افغانستان است که آموزش‌های روبات‌سازی نیز می‌تواند زیرمجموعه آن باشد و از این رو، نیازی برای ایجاد مضمونی جداگانه برای روبات‌سازی دیده نمی‌شود.

علاوه بر مکتب آسایش‌های جهانی، خانه روباتیک افغانستان نیز به افرادی که به این بخش علاقه دارند، آموزش می‌دهد.