روسیه یک دپلومات حکومت طالبان را اعتبارنامه داده است

سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه ۳۱ مارچ (۱۱ حمل) گفت که کشورش برای تعامل با حکومت جدید در افغانستان به یک دپلومات حکومت طالبان اعتبارنامه داده است.

آقای لاوروف که برای اشتراک در کنفرانس وزیران خارجهٔ کشورهای همسایه افغانستان به چین رفته است، در عین حال گفته است که روسیه همچنان نگران نفوذ تهدید گروه‌های اسلام‌گرا به کشورش از طریق کشورهای آسیای مرکزی می‌باشد.

وزیر خارجهٔ روسیه گفت:"می‌خواهم متذکر شوم که اولین دپلومات افغان که ماه گذشته از سوی مقامات جدید [طالبان] اعزام و وارد مسکو شد، از طرف وزارت خارجهٔ روسیه اعتبارنامه دریافت کرده است. "

روسیه طالبان را "سازمان تروریستی" نامیده است، اما در موارد متعدد از اعضای آنان برای گفتگو استقبال کرده است. روسیه سال گذشته میزبان یک نشست بین المللی در مورد افغانستان بود تا بین طالبان و حکومت پیشین افغانستان صلح برقرار کند.

وزیر خارجۀ روسیه گفته است که رشد روابط تجاری و اقتصادی بین افغانستان و کشورهای منطقه به شناسایی بالقوه بین‌المللی حکومت طالبان کمک خواهد کرد.

پس از خروج نیروهای امریکایی و تصرف افغانستان توسط طالبان، روسیه از سرازیر شدن احتمالی تندروان اسلامی به کشورهای آسیای مرکزی نگران بوده و در پی ایجاد سپر دفاعی است.

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه بار‌ها هشدار داده است که گروه‌های افراطی ممکن با استفاده از وضیعت نا به سامان سیاسی افغانستان تلاش کنند وارد کشور‌های آسیای مرکزی شوند.

او همچنین گفته است که احتمالا "تروریست ها" تلاش کنند تا اوضاع را در کشور‌های همسایۀ افغانستان بی‌ثبات کنند و هشدار داده است که این تندروان ممکن حتا "گسترش مستقیم" خود را در کشور‌های همسایۀ افغانستان آزمایش کنند.

سرگی لاوروف گفت:"طرح‌های دولت اسلامی [داعش] و حامیان آن برای بی‌ثبات کردن کشورهای آسیای مرکزی و صدور بی‌ثباتی به روسیه نگران‌کننده است...تشکیل گروه جماعت انصارالله و جنبش اسلامی ازبکستان در اطراف مرزهای افغانستان-تاجیکستان و افغانستان-اوزبیکستان نشانه هشداردهنده‌ای است. "

پس از تسلط طالبان بر افغانستان، نظامیان روسیه در تاجیکستان تمرینات نظامی را راه اندازی کرده و پایگاه‌های نظامی خویش را تقویت کرده اند.

تاجیکستان که بیش از ۱۳۵۷کیلومتر مرز با افغانستان دارد، بار بار نگرانی خود را در مورد جنگ و ناامنی در افغانستان و گسترش و نفوذ دهشت افگنان از این کشور به تاجیکستان ابراز کرده است.

پس از به قدرت رسیدن طالبان در ۱۵ اگست، اکثر کشورهای آسیای میانه به جز تاجیکستان، هیات‌های بلندپایه‌ای را برای گفتگو در مورد گسترش روابط با افغانستان به کابل فرستاده اند. اما این کشورها هنوز رژیم جدید افغانستان را به رسمیت نشناخته اند.

طالبان گفته اند که‌ آنان تهدیدی را متوجه کشور‌های آسیای مرکزی نمی سازند، اما همسایگان شمالی افغانستان در گذشته مورد حملاتی قرار گرفته اند که بر اساس گزارش ها، به کمک اسلامگرایان مستقر در افغان سازماندهی شده است.