قرار است مجلس سنای پارلمان روسیه روز جمعه در مورد طرحی رایگیری کند که بر اساس آن، نام طالبان از فهرست سازمانهای تروریستی در روسیه حذف خواهد شد.
مجلس سفلای پارلمان روسیه از قبل این طرح را تایید کرده است.
در صورت تصویب این طرح از سوی سناتوران روسی، این سند برای توشیح به ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، ارسال خواهد شد. سپس سارنوالی روسیه به محکمۀ آن کشور عارض شده و خواستار حذف نام طالبان از این فهرست خواهد شد.
سه هفته پیش، یک هیات عالیرتبۀ روسی به ریاست سرگی شویگو، منشی عمومی شورای امنیت روسیه، به کابل سفر کرده و در دیدار با مقامهای طالبان گفت که نام این گروه به زودی از فهرست سازمانهای تروریستی روسیه حذف خواهد شد.
وزارت خارجۀ حکومت طالبان از تصویب این طرح از سوی مجلس سفلای پارلمان روسیه استقبال کرده و آن را زمینه ساز بهبود روابط میان کابل و مسکو خواند.
با اینحال، حذف نام طالبان از فهرست سازمانهای تروریستی در روسیه یک اقدام موقتی بوده و به مثابۀ به رسمیت شناختن حکومت این گروه نیست. هرچند، پوتین طالبان را متحد روسیه در جنگ علیه تروریزم خوانده است.
روسیه از سال ۲۰۰۳ به اینسو، طالبان را منحیث یک گروه تروریستی میشناسد. اما از سالها به این طرف، روابط خود را با این گروه تقویت کرده و پس از آنکه طالبان در اگست ۲۰۲۱ کابل را تصرف کردند، سفارت روسیه در کابل مسدود نشد و تا امروز همچنان باز مانده است.
با اینکه چهل ماه از حاکمیت طالبان بر افغانستان میگذرد، هنوز هیچ کشوری حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است؛ زیرا جامعه بینالمللی تاکید دارد که رعایت حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیتها، تشکیل یک حکومت همهشمول و قطع ارتباط با تروریزم از پیششرطهای اساسی برای هرگونه تعامل سیاسی با طالبان است.
در تهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانسپرس استفاده شده است.