تأکید رهبران جهان بر تدوام مبارزه با دهشت افگنی

با آن که برنامه های هستوی ایران و کوریای شمالی از مباحث حاد در نشست مجمع ملل متحد بوده، مبارزه با دهشت افگنی و افراطیت نیز در محراق توجه سخنرانی های روز جمعۀ رهبران جهان قرار داشت.

ریکس تیلرسن، وزیر خارجۀ ایالات متحده و مقامات ارشد بیست و چهار کشور دیگر از پیشرفت ها در برابر گروۀ دولت اسلامی یا داعش یاد آور شدند، اما هشدار دادند که دهشت افگنی هنوز هم یک تهدید بوده و باید مبارزه در برابر این پدیده ادامه داشته باشد.

باوجود آن که مبارزه با گروۀ دولت اسلامی یا داعش آسان نبوده، اما مقامات امریکایی می گویند که پیشرفت در برابر این گروه صورت گرفته است. بیش از شش میلیون نفر در عراق و سوریه، دیگر در ساحاتی که قبلاً توسط گروه دولت اسلامی اداره میشد، زندگی نمی کنند. اما باوجود آن هم، برت مکگورک، فرستادۀ ویژه دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده در بخش ائتلاف بین المللی ضد داعش، هشدار داده که این تلاش ها باید ادامه داشته باشد.

سرگی لاوروف، وزیر خارجۀ روسیه، مبارزات بیشتری را پیش بینی کرد و گفت: "باوجود این که داعش در عراق و سوریه در حالی عقب نشینی است، لازم است بخاطر ثبات در منطقه تلاش های اضافی به خرج دهیم."

در عین حال، رئیس جمهور دونالد ترمپ، به روز چهارشنبه در یک دیدار با رهبران کشورهای افریقایی، وعده کرد که ایالات متحده در امر مبارزه با گروه های تروریستی در قارۀ افریقا، کمک خواهد کرد.

رئیس جمهور ترمپ افزود که "گروه های چون، داعش، الشباب، بوکو حرام و القاعده، صلح افریقا را تهدید کرده اند".

از جانبی هم، دونالد تَسک، رئیس اتحادیۀ اروپا، می گوید که موج اخیر از حملات تروریستی در آن قاره، بیانگر اینست که این تهدید شکل تازه به خود میگیرد.

دونالد تَسک افزود که "حملات مکرر تروریستی در اروپا" بیانگر تداوم تهدید است. آسیا نیز از تهدید دهشت افگنی در امان نبوده، و دهشت افگنان در آن قاره فعالیت دارند. شیخ حسینه، صدراعظم بنگله دیش، با اشاره به سؤقصد هایی که علیه خودش نیز صورت گرفته، گفت که "شخصاً با قربانیان دهشت افگنی همدردی دارم و نیازمندی برای مصؤنیت شان را درک میکنم".

در کنار سایر رهبران جهان، محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، در سخنرانی اش به مجمع عمومی ملل متحد گفت که برای مدت طولانی، به جنگ در افغانستان به مثابۀ یک جنگ داخلی نگریسته شده است.

در این نشست، وزرای خارجۀ چین و روسیه بدون ربط دادن دهشت افگنان به یک نژاد یا دین خاص، از رهبران جهان خواستند تا یکجا در برابر آن پدیده مبارزه کنند.