سرگی لاوروف، وزیر خارجهٔ روسیه، روز دوشنبه نهم سپتمبر (۱۹ سنبله) در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و سایر مقامات کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، ملاقات کرد.
کشورهای شاهی حوزهٔ خلیج فارس تلاش کرده اند تا در جنگ میان روسیه و اوکراین بی طرفی خود را حفظ کنند. اما پس از تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین در فبروری ۲۰۲۲، عربستان خود را منحیث یک میانجی بالقوه عنوان کرده است.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی گزارش داده که گفتگوها میان ولیعهد عربستان سعودی و وزیر خارجهٔ روسیه بر انکشافات اخیر منطقهای و بین المللی متمرکز بود.
لاوروف همچنین اوایل دوشنبه با وزیران خارجهٔ شورای همکاری خلیج فارس مستقر در ریاض ملاقات کرد. عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده، قطر، کویت و عمان که اعضای شورای همکاری خلیج فارس استند، به طور سنتی شرکای ایالات متحده بوده اند.
عربستان سعودی که بزرگترین صادر کننده نفت در جهان است، با مسکو در بخش پالیسیها نفت همکاری نزدیک داشته است.
در عین حال، دولت شاهی عربستان سعودی چندین بار از ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین، میزبانی کرده است.
عربستان سعودی وعدهٔ کمک صدها میلیون دالر کمک بشری برای اوکراین داده است، به شمول کمک به اوکراینیهایی که پس از تهاجم نظامی روسیه، به کشورهای همسایه آن کشور فرار کرده اند.
با اینحال، جاسم محمد البودایوی، رییس شورای همکاری خلیج فارس، در یک کنفرانس خبری بر "بی طرفی" همه اعضای این شورا تاکید کرد.
او به خبرنگاران گفت که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس "در فاصله مساوی" بین روسها و اوکراینیها ایستاده اند.
امارات متحدهٔ عرب، در اواخر ماه اگست گفت که تبادله اسیران جنگی میان روسیه و اوکراین را میانجیگیری کرده که در نتیجهٔ آن، ۲۳۰ اسیر جنگی دو جناح آزاد شدند.
قبل از این نیز، ۱۸۰ اسیر جنگی به وساطت امارات متحدهٔ عرب میان روسیه و اوکراین تبادله شده بود.
ریاض نیز در سپتمبر ۲۰۲۲ برای آزادی چندین جنگجوی خارجی که در اوکراین اسیر شده بودند، کمک کرد، به شمول دو امریکایی و پنج بریتانیایی.