انتقاد سرور دانش از وزارت اطلاعات و فرهنگ

محمدسرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان، در مراسم معرفی سرپرست جدید وزارت اطلاعات و فرهنگ، از کارکردهای این وزارت در بخش‌های تقویت زبان‌های رسمی، صنعت گردشگری، حفظ آبدات تاریخی و موضوعات فرهنگی انتقاد کرد.

آقای دانش، گفت که افراط گرایی مذهبی در حال حاضر، به وحشت و دهشت در افغانستان تبدیل شده است؛ پدیده‌ای که ریشه در فکر و فرهنگ دارد. او گفت که نبود برنامه‌های منظم برای رشد فرهنگی جامعه سبب این مشکل شده است.

آقای دانش افزود که قانون اساسی، دولت را مکلف ساخته است تا برای تقویت و رشد همه زبان‌های افغانستان برنامه‌های مؤثر را روی دست گیرد؛ اما این کار نشده است.

آقای دانش، گفت: "گذشته از زبان‌های اوزبیکی، ترکمنی، بلوچی، پشه‌یی، نورستانی و پامیری که به کلی به فراموشی سپرده شده اند، زبان‌های فارسی دری و پشتوی ما نیز حتی نسبت به گذشته عقبگرد داشته و دچار آسیب‌ها و آفت‌های گوناگون شده و هیچ برنامه مؤثری هم برای توسعه و تقویت آنها نداریم و حتی در سطح همه کشور از یک پژوهشکده معیاری برای زبان‌های ملی خود برخوردار نیستیم".

معاون دوم رئیس جمهور افغانستان، گفت که به دلیل نبود برنامۀ جامع در بخش گردشگری این کشور نتوانسته از این صنعت استفادۀ خوب بکند؛ با آنکه مکان‌های دیدنی و تاریخی دارد.

همچنان او گفت که وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در مدت یک‌ونیم دهۀ گذشته نتوانسته است که کمک‌های جهانی را برای بازسازی بت‌های تخریب‌شدۀ بودا در بامیان جذب کند.

اما، آقای دانش در بخش تدوین قوانین و پالیسی‌ها از کارکرد وزارت اطلاعات و فرهنگ قدردانی کرد.

در این مراسم، حسینه صافی، به حیث سرپرست و نامزد وزارت اطلاعات و فرهنگ معرفی شد.

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان گفت که تعیین بانو صافی گامی دیگر حکومت در بخش مشارکت فعال زنان در سطوح رهبری است.