عربستان سعودی: اقدام نظامی اسراییل بر رفح سبب 'فاجعه بشری ' می‌شود

شماری از فلسطینی‌ها در منطقه رفح حین بررسی یک موتر که در اثر حمله اسراییل منهدم شده است

عربستان سعودی روز شنبه ۱۰ فبروری (۲۱ دلو) گفت که عملیات نظامی پلان شده اسراییل بر منطقه پر ازدحام رفح سبب "فاجعه بشری" خواهد شد.

ریاض همچنین از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است تا برای جلوگیری از عملیات نظامی اسراییل در رفح، مداخله کند.

وزارت خارجه عربستان سعودی با نشر اعلامیه‌ای که محتویات آن از طریق رسانه‌های دولتی منتشر شد، گفته است که دولت شاهی آن کشورنسبت به "پیامدهای بسیار خطرناک حمله به رفح و هدف قرار دادن آنها [مردم در این منطقه ] هشدار داد."

وزارت خارجه عربستان سعودی همچنین اخراج اجباری مردم از منطقه رفح را به شدت محکوم کرده است.

در این اعلامیه با اشاره به عملیات نظامی اسراییل در منطقه رفح آمده است که "ادامه تخطی از قوانین بین المللی و قوانین بشر دوستانه بین المللی نیاز به برگزاری نشست فوری شورای امنیت را تایید می کند تا از عملکردی جلوگیری کند که بلافاصله سبب فاجعه بشری می شود."

این اظهارات وزارت خارجه اسراییل یک روز پس از آن بیان شد که بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، روز جمعه به نظامیان کشورش دستور داد تا طرح تخلیه صدها هزار غیرنظامی فلسطینی را از منطقه رفح در نوار غزه آماده کنند.

نتنیاهو دستور تخلیه غیرنظامیان از منطقه رفح را پس از آن صادر کرد که واشنگتن اعلام کرد که از حملات زمینی اسراییل در شهر رفح حمایت نمی‌کند. پس از این دستور،‌ اسراییل روز شنبه حملات هوایی خود را در رفح انجام داد.

خبرگزاری اسوشیتد پرس به استناد مقامات صحی غزه و شاهدان گزارش داده است که در حملات اسراییل دست‌کم ۲۸ نفر کشته شده اند و چند منزل رهایشی آماج حملات قرار گرفته اند. این خبرگزاری گفته است که کشته شدگان شامل ۱۰ کودک نیز می‌شود.

رفح آخرین مرکز نوار غزه است که صدها هزار فلسطینی به آنجا پناه برده اند و نیروهای اسراییلی تا حالا وارد این منطقه نشده اند. بر اساس گزارش‌ها، از جمله ۲.۴ میلیون جمعیت نوار غزه،‌ ۱.۳ میلیون نفر در منطقهٔ رفح پناه برده اند و بسیاری از بیجا شدگان فلسطینی در امتداد سواحل مرزی مصر در زیر خیمه‌ها به سر می‌برند.

عربستان سعودی که مقدس‌ترین مکان اسلامی در آن موقعیت دارد، هیچ گاهی اسراییل را به رسمیت نشناخته است، اما قبل از حملات هفتم اکتوبر سال گذشته، به رسمیت شناختن اسراییل را زیر بررسی داشت.

پس از آنکه جنگجویان حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته بر اسراییل حمله کرده، و به گفتۀ مقام‌های اسراییلی، کم و بیش ۱۱۴۰ نفر را کشته و حدود ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند، اسراییل نیز از همان روز تا حال نوار غزه را آماج حملات پیهم زمینی و هوایی قرار داده است.

وزارت صحت غزه که در کنترول حماس است، از کشته شدن بیش از ۲۸ هزار نفر، عمدتاً غیرنظامیان و به ویژه زنان و کودکان در اثر حملات نظامیان اسراییلی خبر داده است.

در چهار ماه گذشته، حماس و اسراییل فقط یکبار آنهم برای یک هفته آتش بس کردند که در این جریان حماس بیش از ۱۰۰ گروگان را رها کرد. مقام‌های اسراییلی می‌گویند که حماس هنوز هم بیش از ۱۰۰ گروگان و اجساد ۲۹ گروگان را که در درگیری‌های چهار ماه گذشته کشته شده اند، در اختیار دارد.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانس پرس و اسوشیتد پرس استفاده شده است.