امیدواریها برای درمان کامل موی رفتگی پس از آن بیشتر شده است که دانشمندان در دانشگاه ملی یوکوهاما در جاپان فولیکول یا ریشۀ کاملاً نمویافته و جوان مو را در لابراتوار تولید کردند.
دانشمندان جاپانی همچنان توانستند با افزودن دوای تقویت کنندۀ میلانین - مادۀ کیمیایی طبیعی که سبب تعیین رنگ مو و پوست بدن میشود – رنگ فولیکولها را نیز بهبود ببخشند.
دو سوم مردان بالغ و نصف زنان سالمندتر از ۶۵ سال در جهان از موی رفتگی متاثر اند که حتا شماری از آنان از ناراحتیهای روانی ناشی از نداشتن مو رنج میبرند.
گروه دانشمندان جاپانی با استفاده از دو نوع سلول جنینی، ریشههای مو را انکشاف دادند. در یافتههای این گزارش که در ژورنال پیشرفتهای علمی نشر شده، آمده است که با پیوند این ریشهها بر پوست حیوانات لابراتواری، دانشمندان به نتایج مطلوب دست یافتند.
دانشمندان میگویند که این مدل، آنان را کمک خواهد کرد تا به انگیزش فولیکولها مو، ارزیابی رنگ و تغییرات رنگ مو، انکشاف دواهای تقویت کنندۀ مو و تولید مثل فولیکولهای مو پی ببرند.
یافتههای جدید دانشمندان جاپانی همچنان به درک چگونگی انکشاف روندهای طبیعی و مرضی در بدن کمک خواهد کرد. دانشگاه ملی یوکوهاما گفته است: "گام بعدی ما استفاده از سلولهای اصلی انسان برای انکشاف دواها و طبابت احیا کننده است."
با وصف پیشرفتهای جدید، دانشمندان هنوز هم در مورد میکانیزمهای مالیکولی که سبب رشد یا رفتن موی میشود، درک بسیار کمی دارند. هر تار موی بدن انسان به نوبۀ خود یک عضو بسیار کوچک بدن بوده و دورۀ رشد، استراحت و افول منحصر به فرد خود را میپیماید.
با پیشرفت سن برخی رشتههای مو در برابر تغییرات هورمونی که زادۀ سن و سال میباشد، حساس شده و رفته رفته از بین میروند. یکی از این هورمونها دیهایدروتستوستیرون است که فولیکول مو را محصور و کوچک میکند تا اینکه دیگر قادر به تولید کردن موی نباشد.