ورزش، مثبت اندیشی و سکس سبب طول عمر می‌شود

پژوهش تازه در پوهنتون هاروارد ایالات متحدۀ امریکا، بر اساس جمع بندی چندین تحقیق، سکس یا مقاربت جنسی را در زمرۀ پنج عادت عمدۀ رده بندی کرده است که سبب طول عمر انسان می‌شود.

حالت روانی و طرز نگرش به زندگی، رژیم غذایی متوازن، تمرین منظم بدنی و خواب کافی نیز به عنوان عوامل دیگری شناسایی شده است که رعایت آن، بر اساس این پژوهش، حدود ده سال بر عمر انسان افزوده می تواند.

تحقیقات نشان داده است که ۱۰ درصد ارثیت و ۹۰ درصد شکل و شرایط زیست ما بالای طول عمر مان اثر گذار است.

در این پژوهش ۶۶۰ اشتراک کنندۀ داوطلب بین ۵۰ سال و بالاتر از آن شرکت داشتند که همه تعبیر بسیار مثبت از زندگی داشتند.

پژوهش‌های دیگری که در مورد شناسایی رمز طول عمر افراد ۸۰ ساله و سالمندتر از آن در ایالات متحده انجام شده است، نشان می‌دهد که دید مثبت نسبت به زندگی، داشتن معاشرت اجتماعی و فعال بودن سبب طول عمر انسان می شود.

به گفتۀ مویر گری، مشاور صحت عامه در پوهنتون آکسفورد بریتانیا، مثبت اندیشی سبب کاهش استرس یا فشار های روانی شده و برخلاف منفی نگری سبب کاهش فعالیت، گوشه گیری و افسردگی می شود.

سکس

تحقیقات نشان داده است که کسانیکه هفتۀ دوبار مقاربت جنسی می‌کنند، ۵۰ درصد خطر مرگ خود را نسبت به کسانی کاهش می‌دهند که هفتۀ کمتر از یکبار مقاربت جنسی دارند.

فعالیت جنسی یا سکس به دلیل تاثیرات هورمونی، کاهش فشارهای روانی و افزایش سویۀ مواد مبارزه کننده در برابر مکروب ها در بدن، عامل طول عمر مرد و زن خوانده شده است.

مطالعۀ دیگری در مورد فعالیت جنسی برجسته کرده بود که سکس افزون بر تقویت رابطۀ عاطفی زن و مرد، سبب جلوگیری از ابتلای مردان به سرطان پروستات و مبتلا شدن زنان به پوکی استخوان می شود.​

فعالیت بدنی

بر اساس این تحقیقات، کار کردن و فعال بودن پس از بازنشستگی عامل دیگر سلامتی و طول عمر پنداشته می شود.

بر اساس مطالعۀ که در سال ۲۰۱۶ در پوهنتون اوریگن امریکا انجام شد، کسانیکه فقط یک سال ناوقت تر بازنشسته شده بودند، نسبت به کسانیکه وقت تر بازنشسته شده بودند، شانس کمتر ابتلا به بیماری ها و مرگ را داشتند.

فعالیت دوامدار بدنی عامل دیگر تندرستی و طول عمر خوانده شده است. کسانیکه، طبق سفارش سازمان جهانی صحت، ۱۵۰ دقیقه در هفته پیاده گردی می کنند، بر بنیاد یافته های تحقیقات جدید چهار و نیم سال بیشتر از افرادی عمر می‌کنند که این فعالیت بدنی را در برنامۀ هفته وار خود نمی‌گنجانند.

خواب نادرست

خواب نادرست، چی کم خوابی یا زیاده خوابی، سبب ایجاد بیماری های متعدد در بدن می شود.

بر اساس مطالعۀ که در سال ۲۰۱۰ میلادی بالای میلیون ها نفر از هشت کشور جهان انجام شد، کسانیکه کمتر از شش ساعت و کسانیکه بیشتر از نه ساعت در شب می خوابند، شانس بیشتر مرگ نا به هنگام را دارند.

داکتران می گویند که بی خوابی یا کم خوابی، مشکلاتی چون چاقی، بیمارهای قلبی، فشار بلند خون و افسردگی را سبب می‌شود.

به همین سان، دانشمندان به این باور اند که زیاد خوابیدن نیز نشاندهندۀ تقلا یا مجادلۀ بدن با عوامل مرضی یا افسردگی است. عادت زیاده خوابی نیز به باور پژوهشگران می تواند بر سلامتی و در نهایت طول عمر اثر منفی بر جا می‌گذارد.

رعایت رژیم غذایی متوازن، اجتناب از پرخوری و پرهیز از زیاده نوشی الکول عوامل دیگری است که بر اساس یافته های طبی متضمن سلامتی و طول عمر انسان می باشد.