مریم نواز، دختر نواز شریف، صدر اعظم پیشین پاکستان، منحیث وزیر اعلای ایالت پنجاب پاکستان انتخاب شد.
مریم نخستین زنی است که رهبری یک ایالت را در این کشور اسلامی به دست میگیرد.
به نظر میرسد که شهباز شریف، کاکای مریم نواز که در گذشته صدر اعظم پاکستان بود، یک بار دیگر بر کرسی صدارت در حالی تکیه خواهد زد که حزب مسلم لیگ-نواز، بر ایجاد یک حکومت ایتلافی با حزب مردم پاکستان، مربوط به خانوادۀ بوتو، توافق کرد.
پنجاب با داشتن ۱۲۷ میلیون جمعیت، بزرگترین ایالت پرنفوس در پاکستان است.
نواز و شهباز در جریان مراسم تحلیف مریم نواز در کنارش قرار داشتند.
مریم نواز امروز ۲۶ فبروری (هفتم حوت) گفت که انتصاب وی در این کرسی، یک تصمیم تاریخ ساز است.
او گفت: "این به مثابۀ پیروزی برای تمامی زنان و کامیابی تمامی دختران و مادران است. این ثابت میسازد که زن بودن و دختر بودن نمیتواند رویاها را محدود سازد."
شماری از ناظران و تحلیلگران معتقد اند که ایالت پنجاب رابطه خانواده و دوستی را در سیاست پاکستان به اثبات میرساند، جاییکه روابط خانوادگی برخی اوقات دختران مقامات بلند پایه را در جامعهای که برای سایر زنان محافظه کار است، به قدرت میرساند.
بینظیر بوتو، نخستین زنی بود که در سال ۱۹۸۸به صدارت رسید، اما او این فرصت را به خاطر روابط خانوادگیاش به دست آورد، خانوادهای که رقابت تاریخی با خانوادۀ شریف دارد.
این در حالی است که در انتخابات ماه جاری، تنها نزدیک به ۱۲زن به دفاتر ملی راه یافتند. اکثریت قانونگذاران زن از طریق کرسیهایی که برای زنان و اقلیتهای دینی در نظر گرفته شده است، به پارلمان این کشور راه مییابند.
سیاستمداران زن نیز در پاکستان مردسالار با انتقادات جنسیتی روبرو اند و مریم نواز در گذشته به دلیل ظاهرش با اظهارات واهی مورد تمسخر قرار گرفته است.
پیش از این، حمزه شهباز، پسر شهباز شریف، در همین اواخر منحیث وزیر اعلی پنجاب ایفای وظیفه کرده بود.
مریم نواز نیز مانند پدرش در گذشته به اتهام اختلاس اداری زندانی شده بود.