نمایندهٔ ویژهٔ ملل متحد در امور کودکان و تنشهای مسلحانه میگوید که افزایش شمار کودکانی که درکشورهای درگیر جنگ، به شمول افغانستان، از کمکهای بشری محروم شده اند، تکان دهنده است.
این هشدار ملل متحد امروز سوم اپریل (۱۵ حمل) در حالی صادر شد ماموریتهای کمکهای بشری یا هدف حملات قرار گرفته و یا شماری از حکومتها مانع آن شده اند.
درگزارش منشی ملل متحد در مورد کودکان در درگیریهای مسلحانه که در ماه جنون سال ۲۰۲۳ نشر شد، حدود چهارهزار مورد تاییده شدهٔ محرومیت کودکان از دسترسی به کمکهای بشری از غزه تا یمن، افغانستان و مالی ذکر شده است.
ورجینیا گامبا، نمایندهٔ ویژهٔ ملل متحد در امور کودکان و تنشهای مسلحانه، امروز به شورای امنیت ملل متحد گفت: "معلومات جمعآوریشده برای گزارش آیندهٔ سال ۲۰۲۴ ما نشان میدهد که ما شاهد افزایش تکاندهندهٔ رویدادهای محرومیت از دسترسی به کمکهای بشری در سطح جهان خواهیم بود."
گامبا افزود که ارقام سال گذشته از قبل افزایش سریع عدم دسترسی کودکان به کمکهای بشری را از سال ۲۰۱۹ به اینسو نشان داده است.
او اضافه کرد که موارد محرومیت از دسترسی به کمکهای بشری با محدودیتها بر فعالیتهای بشری، مداخله در ماموریتهای بشردوستانه، تبعیض در مقابل دریافت کنندگان کمکها، حملات بر زیربناهای ملکی، پخش معلومات نادرست، بازداشت، استفاده از خشونت و کشتار کارمندان بشری و چور و چپاول کمکها، ربط داده شده است.
اما این نمایندهٔ منشی ملل متحد معلومات ارایه نکرد که در گزارش سال ۲۰۲۴ که در تابستان نشر خواهد شد، نام کدام کشورها شامل خواهد بود.
حدود ۵۰ در صد ۱۸۶۱ رویداد عدم دسترسی کودکان به کمکها، در گزارش سال گذشته، به نیروهای اسراییلی نسبت داده شده بود.
پس از آغاز حملات سال گذشتهٔ اسراییل به دنبال حملهٔ حماس، ملل متحد به کرات محدودیتهای وضع شده توسط اسراییل بر غزه را تقبیح کرده است.
تید چایبان، معاون اجرایی صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان (یونیسف) به شورای امنیت ملل متحد گفت: "در نتیجهٔ این محدودیتها، کودکان نمیتوانند به مواد تغذی که مناسب سن و سال شان است، یا به خدمات طبی، دسترسی بیابند."
او افزود که در نتیجهٔ این محدودیتها، از هر سه کودک زیر سن دو سال در غزه، یکی آن از سوی تغذی حاد رنج میبرد. این رقم، در مقایسه با دو ماه اخیر سال گذشته، دو برابر افزایش را نشان میدهد.
او افزود که کودکان در سودان و برما نیز به کمکهای بشری دسترسی ندارند.