نخوردن صبحانه خطر ابتلا به بیماری شکر دارد

صبحانه، همواره مهمترین وعدۀ غذایی در روز خوانده شده است و اینک بار دیگر، یک پژوهش‌ جدید نشان داده است که نخوردن صبحانه، حتا حذف گاهگاه آن هم، می‌تواند خطر بلندتر ابتلا به بیماری شکر نوع دوم را در پی داشته باشد.

دانشمندان در آلمان پس از بررسی اطلاعات بیش از ۹۶ هزار نفر که در شش پژوهش شرکت داشتند، نتیجه‌گیری کردند که اگر یک فرد حتا هفتۀ یکبار هم صبحانه نخورد، خطر ابتلا به بیماری شکر نوع دوم در نزد وی شش درصد بالا می‌رود.

یافته‌های این تحقیق که در ژورنال تغذیه نشر شده است، نشان داده است که کسانیکه هفتۀ چهار یا پنج بار صبحانۀ خود را حذف می‌کنند، ۵۵ درصد بیشتر با خطر ابتلا به بیماری شکر روبرو اند.

بیماری شکر شکل دوم بیشتر در نزد افراد بالاتر از ۴۵ سال دیده شده و عواملی چون وراثت، چاقی، سبک زندگی و فعالیت اندکی فزیکی و بدنی در ایجاد آن دخیل پنداشته می‌شود.

دانشمندان می‌گویند که نخوردن صبحانه سبب می‌شود که فرد در مقابل انسولین مقاومت پیدا کند. انسولین، هورمونی است که بدن را قادر می‌سازد تا شکر را برای تولید انرژی به مصرف برساند.

مقاومت در برابر انسولین سبب می‌شود که برای برابر ساختن سطح شکر در خون، مقدار بیشتر انسولین تولید شود. حالتی که به گفتۀ دانشمندان خطر جدی ابتلا به بیماری شکر شکل دوم را در پی دارد.

بر اساس همه‌پرسی که در سال ۲۰۱۵ در ایالات متحده صورت گرفت، ۵۳ درصد امریکایی‌ها کم از کم هفتۀ یکبار صبحانه نخورده و ۱۲ درصد امریکایی هیچ وقت صبحانه نمی‌خورند.

تنها خوردن صبحانه حایز اهمیت نیست، بلکه به گفتۀ دانشمندان کیفیت آن نیز بسیار مهم است و باید در کنار صبحانۀ چرب و سرشار از قند که در اکثر جوامع به گونۀ سنتی مشهور است، مقداری پروتین و فایبر نیز صرف شود.