شبکه‌های اجتماعی دختران را بیشتر از پسران افسرده می‌سازد - پژوهش

دختران نوجوان که با شبکه‌های اجتماعی سروکار دارند، در تناسب با پسران هم‌سال شان، دو چند نشانه‌های افسردگی را از خود تبارز می‌دهند.

یافته‌های یک پژوهش جدید با بیان این نکته خاطرنشان کرده است که دختران بیشتر به دلیل آزار و اذیت شدن در فضای آنلاین، اختلال خواب ناشی از اشتغال با شبکه‌های اجتماعی و خودباوری کمتر، بیشتر افسرده می‌شوند.

در این پژوهش در بریتانیا، اطلاعات ۱۱ هزار کاربر جوان شبکه‌های اجتماعی بررسی شده است.

دانشمندان پی برده اند که دختران ۱۴ ساله بیش از دیگران در شبکه‌های اجتماعی سرگرم بوده و دو سوم آنان روزانه کم از کم سه ساعت را صرف شبکه‌های اجتماعی می‌کنند، حالانکه یک پنجم پسران در این سن و سال به این پیمانه درگیر شبکه‌های اجتماعی اند.

پژوهش جدید همچنین دریافته است که ۱۲ درصد "کاربران کم کار" در شبکه‌های اجتماعی و ۳۸ درصد "کاربران پرکار" این شبکه‌ها –کسانیکه پنج ساعت و بیشتر خود را صرف شبکه‌های اجتماعی می‌کنند- نشانه‌های افسردگی شدید را از خود تبارز داده اند.

دانشمندان پی بردند که ۴۰ درصد دختران و ۲۵ درصد پسران شامل در این پژوهش در شبکه‌های اجتماعی و فضای آنلاین با آزار و اذیت یا زورگویی روبرو شده بودند.

همچنان ۴۰ درصد دختران و ۲۸ درصد پسران شامل در این پژوهش از اختلال خواب شاکی بودند. اضطراب و خواب بی کیفیت و مختل، هر دو، با افسردگی ارتباط دارند.

همچنان، دختران و پسران به پیمانۀ تقریباً یکسان، از رهگذر نشر تصاویر تمام قد، خودباوری و نمای ظاهری شان در شبکه‌های اجتماعی نگرانی نشان داده اند.

کیلی یونی، استاد در پوهنتون کالج لندن که معاون این پژوهش است، خطاب به خانواده‌ها و قانونگذاران، نتایج این تحقیق را هشداردهنده خوانده است.

خانم یونی با نشر اعلامیه‌ای گفت "این یافته‌ها ضرورت بر ایجاد رهنمودها برای کاربرد مصوون از شبکه‌های اجتماعی را برجسته کرده و از شرکت‌ها می‌خواهد که زمان اشتغال افراد جوان را در شبکه‌های اجتماعی با جدیت تنظیم کنند".

این پژوهشگر از خانواده‌ها نیز خواسته است تا زمانی را که کودکان و فرزندان نوجوان شان صرف شبکه‌های اجتماعی می‌کنند، محدود کنند و نیز نگذارند که فرزندان شان موبایل یا آیپد را به اتاق خواب شان ببرند.

این پژوهش که از سوی شورای تحقیقات اقتصادی و اجتماعی بریتانیا تمویل شده، در ژونال طب کلینیکی بریتانیا نشر شده است.