ارتباط نوشابه‌های شیرین و انرژی‌زا با مرگ زود هنگام

افرادیکه همه روزه و مقدار زیاد نوشابه‌های شیرین و انرژی‌زا مصرف می‌کنند، در مقایسه با کسانیکه از این نوشابه‌ها نمی‌نوشند، بیشتر با خطر مرگ زود هنگام ناشی از بیماری‌های قلبی و سرطان روبرو اند.

نتایج پژوهش جدید در ایالات متحده پی برده است که استفاده از این نوشیدنی‌ها، خطر مرگ زود هنگام را ۲۸ درصد بلند می‌برد.

بر اساس این پژوهش، کم از کم نصف جمعیت ایالات متحدۀ امریکا روزانه حداقل یک نوشابۀ شیرین را صرف می‌کنند و این نوشابه‌ها عمده ترین منبع قند اضافی در رژیم غذایی روزمره پنداشته می‌شود.

وسانتی ملک، پژوهشگر تغذیه در دانشگاه هاروارد به خبرگزاری رویترز گفت: "جاگزین ساختن نوشابه‌های شیرین با دیگر نوشابه‌ها به ویژه آب، روشی برای بهبود سلامتی و طول عمر است".

ملک گفته است که مصرف سودا و دیگر نوشابه‌های شیرین به دلیل داشتن قند و انرژی اضافی می‌تواند سبب چاقی، فشار بلند خون و دیگر امراض قلبی، ابتلا به شکر، سرطان و حتا سکته‌های مغزی و قلبی شود.

در این پژوهش ملک و همکارانش اطلاعات راجع به رژیم و عادات غذایی نزدیک به ۱۲۰ هزار نفر را در جریان حدود ۳۰ سال بررسی کرده و پی بردند که حدود ۷۹۰۰ نفر در اثر ابتلا به آفات قلب و ۱۲۴۰۰ نفر دیگر نیز در اثر ابتلا به سرطان مرده بودند.

پیش از این نتایج پژوهش دیگری گفته بود که نوشابه‌های قندی و آب میوه‌های که در آن رنگ و شیرینی مصنوعی اضافه می‌شود، سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن گرده می‌شود.