تاسیسات تصفیه آب شور در اسپانیا، آب آشامیدنی مورد نیاز ساکنین شهر بارسلونا را که دچار خشکسالی شده اند تامین می کند، اما متخصصین هشدار میدهند که این تکنالوژی پرهزینه است و نیاز است تا سایر منابع آبی نیز توسعه یابد.
سواحل شهر بارسلونای اسپانیا محل جذب گردشگران و مردم محل است.اما با وجود آب فراوان بحر، این شهر در معرض خشکسالی قرار دارد.
اسپانیا در ماه اپریل گرمترین و خشکترین هوا را در سابقه خود به ثبت رسانید که تقریباََ ۳۰ درصد این کشور حالا در حالت اضطراری یا حالت هشدار خشکسالی قرار دارد.
در ساحل این شهر، حمامهایی که گردشگران به طور معمول برای شستن ریگهای روی بدن خود از آن استفاده میکردند، بسته شده است. اما این شهر با استفاده از تکنالوژی، آب مورد نیاز شهروندان را به عوض جهیلها و جویبارها از آب بحر تامین میکنند.
تاسیسات تصفیه آب شور بارسلونا بزرگترین فابریکه اروپا است که در سال ۲۰۰۹ اعمار شد که برای نفوس پنج میلیونی این شهر آب آشامیدنی تهیه میکند.
کارلوس میگویل، مدیر فابریکه تولید آب آشامیدنی لیوبرگات، به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت: "طی چندین سال اول، سطح تولید به خاطری پایین بود که ذخیره گاهها از آب پر بود. بنابراین، ما منبع طبیعی کافی داشتیم. اما در دو سال گذشته به ویژه در ماه جنوری ۲۰۲۲ سطح تولید به خاطری بسیار بلند رفت که ما برای چندین ماه در خشکسالی قرار داشتیم. بنابراین، برای تکمیل کردن ذخایر، ما تولید آب آشامیدنی در این تاسیسات را افزایش دادیم."
درحالی که ذخایر آب در حوض های آب جهیل شمال کتالانیا فقط ۲۵ درصد آب آشامیدنی را تامین میکند، مقامات بر استفاده آب برای فعالیتهای زراعتی، صنعتی و برخی مصارف شهری، محدویت وضع کرده اند.
این منطقه مدیترانهای از بسیاری ساحات دیگر کرهٔ زمین سریعتر گرم میشود به نحوی که در سال ۲۰۲۲ اسپانیا گرمترین آب و هوای خود را ثبت کرد و این وضعیت به خشکسالی وسیع منجر شد که به زراعت آن کشور آسیب می رساند.
نبود آب به ویژه در شمالشرق کتالانیا جدی است، منطقهای که اداره آب آنجا پیشبینی کرده است که منابع آبی آن تا سال ۲۰۵۰ تا ۱۸ درصد کاهش خواهد یافت.
اسپانیا حالا چهارمین کشور با ظرفیت تصفیه آب شور است که تقریبا پنج درصد این صنعت کل جهان را دارد. اما بر طبق آمار انجمن تصفیه آب شور و احیای مجدد آب، عربستان سعودی، ایالات متحده و امارات متحده عرب در جایگاه قبل از اسپانیا قرار دارند.
ظرفیت تصفیه آب شور به طور پیوسته در سراسر جهان در یک دهه گذشته رو به افزایش بوده است. رشد این تکنالوژی در اروپا و افریقا سریعتر بوده است.