کابینهٔ سریلانکا به طور دسته جمعی استعفا داد

ساجیث پرماداسا، رهبر حزب مخالف حکومت سریلانکا، با شماری دیگر از قانونگذاران مخالف حکومت در جریان اعتراضات روز یکشنبه ضد حکومت در کلمبو، پایتخت آن کشور

همه اعضای کابینهٔ حکومت سریلانکا به استثنای رییس جمهور و برادرش که صدراعظم آن کشور است، روز یکشنبه سوم اپریل (۱۴ حمل) به صورت دسته جمعی استعفا دادند.

استعفای دسته جمعی کابینهٔ سریلانکا در حالی صورت گرفته است که خانوادۀ سیاسی حاکم آن کشور تلاش می کند تا مشکلات اقتصادی را در حالی حل کند که قطع رسانه های اجتماعی نتوانست مظاهرات ضد حکومتی در آن کشور را متوقف کند.

این کشور آسیای جنوبی در حال حاضر با کمبود شدید غذا،‌ مواد سوخت، تورم پولی، قطع برق و سایر نیازمندی ها مواجه است و پس از گرفتن استقلال اش از بریتانیا در سال ۱۹۴۸ میلادی، این کشور دردناکترین دورهٔ رکود خود را تجربه می‌کند.

دینش گونواردنا،‌ وزیر معارف سریلانکا، روز یکشنبه به خبرنگاران گفت که همه ۲۶ عضو کابینه به استثنای گوتابایا راجاپاکسا،‌ رییس جمهور آن کشور، و ماهیندا راجاپاکسا، برادر بزرگ رییس جمهور و صدراعظم آن کشور، استعفانامه های خود را ناوقت یکشنبه شب به وقت محل تسلیم کردند.

این اقدام شرایط را مساعد می‌کند تا رییس جمهور گونواردنا کابینهٔ جدید خود را روز دوشنبه چهارم اپریل (۱۵ حمل) معرفی کند و احتمال می‌رود که شماری از اعضای کابینه که از سمت‌های شان استعفا داده اند،‌ دو باره مقرر شوند.

استعفای دسته جمعی کابینهٔ سریلانکا در حالی صورت گرفته است که حکومت آن کشور حالت اضطراری را پس از آن اعلام کرد که معترضان ضد حکومت تلاش کردند تا به خانهٔ رییس جمهور در کولمبو، پایتخت سریلانکا، هجوم ببرند.

در عین حال، حکومت سریلانکا قیود رفت و آمد را در سراسر آن کشور وضع کرده است،‌ قیودی که دست کم تا روز دوشنبه چهارم اپریل، ادامه خواهد داشت.

دپلومات‌های غربی مستقر در کولمبو نسبت به استفاده از قوانين اضطراری برای سرکوب مخالفت‌های دمکراتيک ابراز نگرانی کرده و گفته اند که تحولات را از نزديک نظارت می‌کنند.

قبل از این، سماگی جانا بالاوگایا، حزب عمدهٔ مخالف حکومت سریلانکا، قطع رسانه‌های اجتماعی از سوی حکومت آن کشور را تقبیح کرد و گفت که زمان آن فرا رسیده است تا حکومت استعفا بدهد.

هارشا د سیلوا، قانونگذار از حزب مخالف سماگی جانا بالاوگایا، به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که رییس جمهور راجاپاکسا باید درک کند که اعتراضات سرنوشت ''حکومت خودکامهٔ'' او را روشن ساخته است.