شاگردان مکاتب هرات از خطرات ماین آگاهی میابند

در یک سال گذشته، حدود ۲۵۰۰ شاگردان مکاتب هرات از خطرات ماین و مواد منفجر ناشده آگاهی یافته اند

نیروهای ائتلاف در غرب افغانستان به همکاری قوای افغاندر تلاش آموزش شاگردان مکاتب از خطرات ماین ها و مواد انفجاری در این کشور استند.

آنها می گویند آموزش به نسل آینده افغانستان از طریق مکاتب میتواند به بلند رفتن سطح آگهی خانواده ها کمک کرده و از تلفات افراد ملکی به خصوص کودکان در این کشور بکاهد.

مرحبا و آرمیلا دو تن از شاگردان مکاتب ابتدایی ولایت هرات استند که از طریق برنامه های آموزشی قوای ائتلاف در غرب افغانستان ، معلومات زیادی در ارتباط به خطرات ماین ها و مواد انفجاری کسب کرده اند.

آنها می گویند بعد از کسب آموزش های ابتدایی از جانب نیروهای خارجی و قوای افغان آگاهی یافتند که هنگام رویارویی با مواد انفجاری و ناشناخته ، به آن دست نزنند و در عین حال از طریق بزرگانشان نیروهای امنیتی را مطلع سازند.

مرحبا متعلم مکتب در هرات می گوید " ما یاد گرفتیم در گوشه سرک ها و جاییکه خرابه است اگر ماین را ببینیم به آن دست نزنیم و همیشه باید به افرادی که در نزدیک ما استند به آنها خبر دهیم."
آرمیلا شاگرد دیگر مکتب در هرات می گوید "به ماین ها نباید دست بزنیم و به اعضای خانواده مان یا کسی که از ما کلان تر و نزدیک مان باشد خبر میدهیم."

نیروهای ائتلاف در هرات نیز می گویند آنها ابتدا ۱۵۰ منسوب امنیتی افغان را آموزش داده و سپس به همکاری آنها در مدت یکسال زمینه آموزش در مورد خطرات ماین و مواد انفجاری برای ۲۵۰۰ شاگرد دختر و پسر ، در ۱۶ مکتب ابتدایی این ولایت را مساعد کرده اند.
ماسیمو بیاجینی، قوماندان نیروهای آیساف درغرب افغانستان، می گوید "در این کمپاین نظامیان افغان نقش اصلی را داشتند که نشان دهنده خودکفایی قوای امنیتی و دفاعی افغانستان است. هدف ما اینست که از طریق برنامه های اگهی دهی پیرامون خطرات ماین ها و مهمات باقی مانده از دوران جنگ،تلفات افراد ملکی خصوصا اطفال را کاهش دهیم ."

مونسه حسن زاده، معاون امور اجتماعی ولایت هرات، نیز می گوید کودکان و شاگردان مکاتب خصوصاً در ولسوالی ها هنوز هم قربانیان اصلی ماین ها و مواد انفجاری استند و نیاز است تا این برنامه های آموزشی بیشتر در مناطق دوردست برگزار شود.

خانم حسن زاده میگوید "خطرات ماین ها در میان افراد ملکی در هرات بسیار زیاد است و به خصوص در میان دانش آموزان، و همین موجب شده است که این نیروهای خارجی اولین کسانی را که آموزش دهند دانش آموزان مکاتب باشند."

ناهید فرید، نماینده مردم هرات در ولسی جرگه، نیز بر این باور است که کمپاین آگاهی دهی به متعلمین مکتب در مورد خطرات ماین ها باعث جلوگیری ازتلفات اطفال در انفجار ماین های بجا مانده از دوران جنگ و سوء استفادهگروه های هراس افگن از کودکان خواهد شد.

خانم فرید می گوید که "قربانی اصلی اکثر حملات تروریستی اطفال هستند و این پیام را به مخالفان می فرستد که برای هر برنامه که شما دارید ما یک برنامه مقابله ای داریم و اجازه نمی دهیم که از اطفال ما سوء استفاده صورت بگیرد در فعالیت های تروریستی که مخالفان دارند."

با اینکه در جریان یک و نیم دهه اخیر، ماین روبی مناطق مختلف افغانستان به طور متواتر ادامه دارد، اما همه ساله انفجار ماین و مواد انفجاری باقی مانده از سال های پیش، جان شمار زیادی از افراد ملکی خصوصاً کودکان در این کشور را می گیرد.