همه پرسی در سویس به ازدواج همجنس‌گرایان رای داد

بر خلاف کشورهای اروپای مرکزی و شرقی، اکثر کشور های اروپای غربی ازدواج همجنس‌گرایان را قانونی ساخته اند.

مردم سویس روز یکشنبه ۲۶ سپتمبر (چهارم سنبله) در یک همه پرسی گسترده به ازدواج زوج‌های همجنس‌گرا رای دادند، اقدامی که این کشور را با بسیاری از کشورهای اروپای غربی همسو کرد.

نتایج همه پرسی در ۲۶ ایالت سویس نشان می‌دهد که ۶۴.۱ افرادیکه در این همه پرسی اشتراک کردند، به ازدواج زوج‌های همجسگرا رای مثبت دادند. پارلمان سویس و "شورای حاکم فدرال" آن کشور نیز از اقدام موسوم به "ازدواج برای همه" حمایت کرده اند.

سویس در سال ۲۰۰۷ میلادی، مجوز "مشارکت مدنی" میان همجنس‌گرایان را صادر کرد، اقدامی که بر اساس آن، همجنس‌گرایان قادر شدند با همدیگر یکجا زندگی کنند.

حامیان ازدواج همجنس‌گرایان گفته اند که مجوز ازدواج همجنس‌گرایان از لحاظ حقوقی در عمل به این معنی است که آنان مانند زوج‌های دگرجنس‌گرا (ازدواج بین زن و مرد) از تساوی حقوق برخوردار خواهند شد و اجازه خواهند یافت تا کودکان را به فرزندی بگیرند.

آنان می‌گویند که زنان همجنس‌گرا نیز قادر خواهند شد تا بر اساس مقررات، از اسپرم اهدا شده مستفید شوند.

موافقان و مخالفان ازدواج همجنس‌گرایان

منتقدان ازدواج همجنس‌گرایان می‌گویند که جایگزینی"مشارکت مدنی" میان همجنس‌گرایان با حق ازدواج کامل، اساس تشکیل خانواده بین زن و مرد را تضعیف می‌کند.

انا لیمگروبر، یک رای دهنده در همه پرسی روز یکشنبه در شهر ژینو، گفت که مخالف ازدواج همجنس‌گرایان رای داد، زیرا به این باور است که "کودکان به یک پدر و یک مادر نیاز دارند."

اما نیکولاس ژیرلاتکا، رای دهندهٔ دیگر که به حمایت از ازدواج همجنس‌گرایان رای داده است، اعتقاد بر این دارد که کودکان به محبت نیاز دارند.

آقای ژیرلاتکا گفت:‌ "فکر می‌کنم آنچه برای کودکان مهم است، محبت و احترام است. فکر می‌کنم کودکانی هستند که از سوی زوج‌های زن و مرد، نه برای شان محبت داده می‌شود و نه احترام می‌شوند."

موافقان و مخالفان ازدواج همجنس‌گرایان در جریان کمپاین‌های خود از روش‌‌های "غیر منصفانه" نیز استفاده کردند: "پوستر‌های یکدیگر را پاره کردند؛‌ بر یکدیگر فریاد کشیدند،‌ ایمیل‌های خصمانه بر یکدیگر ارسال کردند و تلاش کردند تا طرف مقابل را خاموش کنند."

سویس که جمعیت آن ۸.۵ میلیون نفر است، یک جامعه سنتی و محافظه کار است و زنان فقط در سال ۱۹۹۰ میلادی از حق دادن رای برخوردار شدند.

بسیاری از کشورهای اروپای غربی از قبل ازدواج همجنس‌گرایان را به رسمیت شناخته اند. اما بسیاری از کشورهای اروپای مرکزی و شرقی ازدواج دو مرد و یا دو زن را اجازه نمی‌دهند.

حامیان ازدواج همجنس‌گرایان می‌گویند که ازدواج همجنس‌گرایان احتمالا ماه‌ها را در بر بگیرد و دلیل عمدهٔ آن پروسه‌های حقوقی و اداری است.