هزاران فرد ملکی در مناطق شمال و جنوب سوریه، به روز شنبه، خانه های شان را ترک کرده و سعی کردند از ساحۀ جنگ فرار کرده و به مناطق امن برسند. در روز های اخیر، دو عملیات جداگانۀ تهاجمی نیرو های رژیم اسد، مردم را وادار به فرار از ساحات رهایشی شان کرده است.
در همین حال، سازمان ملل متحد بار دیگر با ابراز نگرانی در مورد سوریه، وضعیت در آن کشور را بی "نهایت شکنند" توصیف کرده است. ستفن دیمیستورا، فرستادۀ خاص ملل متحد برای سوریه، که به روز جمعه به شورای امنیت ملل متحد گزارش میداد، آتش بس اخیر در شهر دوما در سوریه را امیدوار کننده خواند، اما در مورد تشدید خشونت در سایر نقاط آن کشور هشدار داد.
در موج تازۀ بیجاشدگان، حدود ده هزار نفر تنها در غوطۀ شرقی، از ساحات تحت کنترول شورشیان، به به طرف ساحات عقب خط جبهۀ قوای دولتی به حرکت افتادند. در عین حال، امدادگران و دیدبانان حقوق بشر گفته اند که نیرو های هوایی ساحات تحت محاصره را به روز شنبه نیز بمباردمان کردند.
در شمال سوریه، نیرو های هوایی ترکیه شهر عفرین را آماج حملات قرار داده و تعداد زیادی از باشندگان آن را مجبور به فرار ساخته اند. یک مقام ارشد کــُرد به خبرنگاران گفته است که در چند روز اخیر، بیش از ۱۵۰۰۰۰ نفر عفرین را ترک کرده اند.
یک گروۀ ناظر جنگ سوریه گفته است که همزمان با این، در نتیجۀ حملات هوایی، تعداد زیاد از مردم درغوطۀ شرقی نیز کشته شدند.
ستفن دیمستورا، فرستادۀ خاص ملل متحد برای سوریه، که دیروز از طریق یک ویدیو کنفرانس به شورای امنیت ملل متحد گزارش میداد، گفت امیدوارست که آتش بس شش روزه در شهر دوما ادامه داشته باشد، اما در مورد تشدید خشونت در سایر نقاط سوریه هشدار داد.
غوطۀ شرقی از سه هفته بدینسو تحت حملات نیروهای حکومتی سوریه قرار دارد و تاحال از کشته شدن ١٣٠٠ فرد ملکی گزارش داده شده است.
اما حکومت سوریه ادعا دارد که هر کار ممکن را بخاطر تطبیق فیصله نامۀ ملل متحد مبنی بر یک آتش بس ٣٠ روزه انجام میدهد و جامعۀ جهانی را بخاطر مشکلات اتباع ملکی اش مقصر میخواند.
در عین حال، مک ماستر، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، حین یک سخنرانی در موزیم هالوکاست در واشنگتن، وضعیت در سوریه را بدترین جنایت در تاریخ بشریت عنوان کرد.