کمیسیون مبارزه با منکرات مزارشریف موی جوانان را قیچی میزند

شماری از باشندگان شهر مزار شریف از کمیسیون منکرات ریاست حج و اوقاف این ولایت بلخ شکایت دارند.

بر اساس گزارش ها اعضای این کمیسیون مو های جوانان را قیچی میزنند و فروشندگان سیار مواد غذایی را مورد آزار و اذیت قرار میدهند.

مولوی وزین غوثی زاده رئیس این کمیسیون به صدای امریکا گفت که در نخستین کار های این کمیسیون، افرادی را مورد تنبیه قرار داده اند که مو های شان خلاف آموزه های اسلام شکل داشته است.

اما در مورد بازداشت افراد متهم به روزه خواری و فروشندگان سیار غذا، از دادن جزییات خود داری کرد.

"یک قسم موی مانده بود استایل میگویند بغل هایش موی نداشت بالایش موی داشت، ما فقط موی زیادی این را قیچی زدیم ما تراش نکردیم و تراش هم نمیکنیم وقتی که آن قسم موی میماند کرامت انسانی خود را زیر پا میکند درکشور اسلامی داشتن چنین موی خلاف ارزش های اسلامی است."

اما ریاست ارشاد، حج و اوقاف بلخ از این عملکرد کمیسیون مبارزه علیه منکرات ابراز بی خبری کرد.

محمود دانش رئیس ارشاد حج و اوقاف ولایت بلخ به صدای امریکا گفت:"چون او آدم معتصب است احتمال دارد که از تعصبش کار گرفته باشد قبلاً متعصب بود فعلا آمر ارشاد است اگر کاری را کرده باشد من درجریان نیستم اما موافق این کار هم نیستیم، و نباید این گپ صورت بگیرد یعنی جزا را باید قاضی در محکمه تعین بکند"

بااین حال دفتر کمیسیون مستقل حقوق بشر در شمال این کار کمیسیون مبارزه علیه منکرات ریاست ارشاد، حج و اوقاف بلخ را ،بی حرمتی به باشندگان این ولایت دانسته تاکید میکنند که قیچی زدن و بازداشت افراد چه فروشندۀ سیار غذا و چه روزه خوار باشند و نشر تصاویر آنها در فیسبوک، کرامت انسانی را صدمه زده و حقوق آنان را پایمال کند.

قاضی سید محمد سامع رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر به صدای امریکا گفت: "در مسایل شرعی امر به معروف یک اصل است، این که به این قسم بکنند من فکر میکنم که صیغه شرعی ندارد، آدم برود کسی را در سر سرک سرش را تراش بکند، هرکاری که حیثیت و ابروی مردم را زیر سوال ببرد خلاف اصول و موازین حقوق بشری است منتها برای شما معلوم است که هرچیز را برچسپ دینی میزنند، (ایزای مومن قضای مومن است) یعنی کسی را که شما حیثیت اش را زیر سوال میبرید و خجالت میدهید مثل اینکه ویرا ازبین برده باشید."

شماری از فروشندگان سیار غذا، مانند چپس فروش ها، بولانی فروش ها در شهرمزارشریف میگویند که این کمیسیون همه روزه آنان را به بهانه های گونا گون، بازداشت و مورد آزار و اذیت قرار میدهد.

کمیسیون مبارزه علیه منکرات هفته پیش از سوی جلسه اداری مقام ولایت بلخ ایجاد شده و این مسوولیت دارد، تا روزه خواران و فروشندگان سیار مواد غذایی را در ماه رمضان بازداشت و به نهاد های عدلی وقضایی معرفی کند.

بر بنیاد آموزه های اسلامی افرادی که مریض اند یا هم توانایی گرفتن روزه در ماه رمضان را ندارند و یا هم مسافر اند، مجبور نیستند روزه بگیرند. اما از خوردن غذا در مکان های عمومی باید خود داری کنند.

اسد الله و شیر زمان از فروشندگان این نوع مواد غذایی در جاده های مزارشریف که ازسوی این کمیسیون بازداشت شده اند، میگویند که مشتریان آنان شاگردان مکاتب اند نه افراد بزرگ سال.

"اینها آمده ما را پیش پیشک کرده اورده اند، فقط امروز کار میکنیم و شب آنرا میخوریم دیگه پس نان چهار تا اولاد ما را کی میدهد؟

"چرا اینها غریب ازاری میکنند؟ چرا جلو یگان کار خلاف دیگر را نمیگیرند چرا جلو طالبان را نمیگیرند، زور اینها تنها به غریب ها و کسبه کاران میرسد."

هفته گذشته یک عضو کمیسیون جلوگیری از منکرات ریاست ارشاد، حج و اوقاف بلخ تصاویر از روزه خواران را در صفحه فیسبوک، به نشر رسانید که شماری را به اتهام خوردن روزه مو هایشان قیچی زده بود.

این کار واکنش تند کاربران فیس بوک و مردم را مبنی بر توهین به شخصیت و سلب آزادی افراد به همراه داشت.