گروه طالبان گزارش وزارت دفاع ایالات متحده مبنی بر تداوم ارتباط این گروه با شبکۀ تروریستی القاعده را رد کرده و آن را "تبلیغاتی و نادرست" خوانده است.
پنتاگون روز چهارشنبه اول جولای در گزارشی به کانگرس ایالات متحده نوشته است: "القاعده در شبه قارۀ هند به روال همیشگی با اعضای پایین رتبۀ طالبان همکاری کرده و از آنان حمایت میکند تا حکومت افغانستان را آسیب رسانده و نیروهای ایالات متحده و اهداف غربی را در منطقه هدف قرار دهد".
طالبان روز پنجشنبه دوم جولای (۱۲ سرطان) با نشر اعلامیهای گفته اند که آن گروه در امور داخلی دیگر کشورها مداخله نکرده و با پابندی به تعهدات توافقنامۀ امریکا-طالبان به از هر روش ممکن برای تامین صلح پایدار در افغانستان کار میگیرند.
بر بنیاد توافقنامۀ صلح که به تاریخ ۲۹ فبروری میان نمایندگان طالبان و ایالات متحده در قطر امضا شد، طالبان مکلف اند تا روابط خود را با القاعده و دیگر گروههای تروریستی قطع کنند.
پیش از این، کنت مکنزی، فرمانده قوماندانی مرکزی قوای امریکایی در مورد تمایل و توانایی طالبان مبنی بر جلوگیری از گروههای مرتبط با القاعده برای انجام حملات تروریستی از خاک افغانستان بر ایالات متحده ابراز تردید کرد.
آقای مکنزی روز چهارشنبه ۱۰ جون (۲۱ جوزا) در یک کنفرانس ویدیویی در انستیتیوت شرق میانه گفت: "لانۀ القاعده در شرق افغانستان در نزدیکی مرز (با پاکستان) است. حضور بسیار اندک دارند، اما رهبر جهانی شان (ایمن الظواهری)در آنجاست...او (ظواهری) قدرت زیاد ندارد، اما در واقع، فکر میکنیم، که او احتمالاً در جایی در آن ساحه حضور فزیکی دارد".
پیشتر از آن، سازمان ملل متحد نیز با نشر گزارشی گفته بود که طالبان در جریان مذاکرات با ایالات متحده، با القاعده مشورت کرده و به آن گروه تروریستی از بقا و ادامۀ رابطۀ خود اطمینان داده است. در این گزارش آمده است که از یافتههای منابع استخباراتی چنین استنباط میشود که طالبان به عوض مخالفت با القاعده، روابط شان را با آن سازمان دهشت افگن تقویت بخشیده اند.