در حالی که همکاریهای دفاعی میان ایران و روسیه عمیق میشود، تهران روز شنبه ۱۱ مارچ (۲۰ حوت) گفت که توافق خریداری جتهای جنگی نوع سوخو-۳۵ ساخت روسیه را نهایی کرده است.
قوای هوایی ایران تحریم شده است؛طیارههای نظامی آن کهنه است و برای به دست آوردن قطعات طیارههای خود تلاش میکند.
تهران در اعلامیهای به سازمان ملل متحد گفته است که که در پی جنگ ایران و عراق بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸، برای "خریداری جتهای جنگی به کشورها'' مراجعه کرده است.
ایرنا،خبرگزاری رسمی ایران، اواخر روز جمعه به استناد اعلامیهٔ روسیه گزارش داده است که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد و پس از پایان مهلت محدودیتهای خرید تسلیحات متعارف ایران در اکتوبر ۲۰۲۰ میلادی، این کشور آماده است تا تسلیحات متعارف خود را بالای ایران به فروش برساند.
در این اعلامیه آمده است که جتهای سوخو-۳۵ ساخت روسیه از لحاظ تخنیکی برای ایران قابل قبول است.
تهران در سال گذشته روابط قوی با مسکو در بخشهای مختلف از جمله نظامی ایجاد کرده است.
در عین حال، اوکراین، ایران را به فراهمآوری طیارههای بی سرنشین نوع شاهد-۱۳۶ متهم کرده و گفته است که مسکو از این درونها در جنگ آن کشور استفاده میکند، اما تهران این اتهام را رد کرده است.
ایالات متحده نسبت به همکاری نظامی رو به افزایش میان ایران و روسیه ابراز نگرانی کرده است و جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا در دسمبر ۲۰۲۲ هشدار داد که روسیه احتمالاً جتهای جنگی خود را به ایران بفروشد.
به گفتهٔ کربی، گزارشها حاکی از آن است که پیلوتهای ایرانی در حال آموزش پرواز با طیارهها جنگی سوخو در روسیه بودهاند و ممکن است تهران ظرف یک سال آینده این نوع جتهای جنگی را را دریافت کند. کربی گفته است که دسترسی ایران به این جتهای جنگی بهطور قابلتوجهی نیروی قوای هوایی ایران را نسبت به همسایههای منطقهای خود تقویت خواهد کرد."
ایران در حال حاضر عمدتاً جتهای میگ و سوخوی روسیه را در اختیار دارد که قدمت آنها به دوران شوروی سابق بر می گردد. تهران همچنین برخی از طیاره چینی از جمله اف-۷ و شماری از طیارههای جنگی اف-۴ و اف-۵ امریکایی نیز را که قبل از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ در آن کشور بود، در اختیار دارد.