وزارت زارعت، آبیاری و مالداری افغانستان نوزدهمین نمایشگاه زراعتی بینالمللی کابل را امروز (۱۸ اکتوبر) افتتاح کرد.
نصیراحمد درانی، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان در محفل افتتاحیۀ این نمایشگاه گفت، برگزاری چنین نمایشگاهها سبب ایجاد رابطه میان دهقانان و تاجران میشود.
آقای درانی، افزود که در این نمایشگاه ۲۰۰ شرکت داخلی کوپراتیف زارعتی از ۳۴ ولایت افغانستان اشتراک کرده اند.
سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان گفت، در این نمایشگاه ۲۳۰ غرفه وجود دارد که حدود ۴۰ غرفۀ آن به زنان اختصاص داده شده است.
آقای درانی، از مردم خواست تا از محصولات داخلی استفاده کنند "مردم عزیز ما برای حمایت بیشتر از دهقانان و تولیدکنندگان داخلی و کمک به رشد اقتصاد ملی کشور از محصولات با کیفیت داخلی استفاده کنند".
این نمایشگاه برای سه روز ادامه مییابد و همۀ شهروندان افغان و خارجی میتوانند از آن دیدار کنند.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان انتظار دارد که در جریان سه روز، حدود صد هزار تن از این نمایشگاه دیدار کنند.
اشتراک کنندگان در این نمایشگاه، خواستار ایجاد هماهنگی میان وزارتهای تجارت، احیا و انکشاف دهات، مالیه و زارعت، آبیاری و مالداری شدند.
در نمایشگاهی که امروز افتتاح شد، همۀ تولیدات داخلی، از لباس دست دوزی و ماشین دوزی گرفته تا میوههای خشک، تازه، ترکاری، ترشی، مربا، قالین و همۀ تولیدات داخلی به نمایش گذاشته شده است.
دهقانان اشتراک کننده در این نمایشگاه، خوشبین اند و برگزاری چنین نمایشگاهها را جهت ایجاد بازار برای محصولات شان مؤثر میدانند.
شماری از این دهقانان در صحبت با رادیو آشنا – صدای امریکا گفتند، آنان با استفاده از این نمایشگاهها در گذشته توانسته اند قراردادهای بزرگ را به سطح ملی و بینالمللی به دست بیاورند.
اما آنان از نبود سردخانهها، کم کیفیت بودن داروها برای درختان و گیاهها و نبود بازار داخلی برای محصولات شان شاکی اند.
حسیبالله یک تن از این دهقانان، از دولت خواست که حداقل در ادارات دولتی از تولیدات داخلی استفاده کند.
او گفت "خواست ما از دولت اینست که همکاری کند، تولیدات داخلی را تبلیغ کند که در بازار از آن استفاده شود و همچنان قراردادهای داخلی که میشود وزارتها از تولیدات داخلی استفاده کنند".
بربنیاد آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان، سالانه میان ۳.۳ و ۳.۴ میلیون هکتار زمین در افغانستان کشت میشود.