نمایندگی دایمی افغانستان در مقر سازمان ملل متحد در ژنیو از جامعه بین المللی و تمامی سازمانهای بشری درخواست کرده است تا به سیلزدگان سیلابهای اخیر در افغانستان کمکهای بشردوستانه فراهم کنند.
این نمایندگی که توسط دپلوماتهایی گماشتهشده نظام جمهوری، مدیریت میشود، روز یکشنبه ۱۲ می (۲۳ ثور) با نشر اعلامیهای در شبکه اجتماعی ایکس گفت که این سیلابها در حالی رخ داده که وضعیت بشری در افغانستان خوب نیست و به همین دلیل سیلزدگان به کمکهای بشردوستانه همهجانبه نیاز دارند.
در اعلامیه آمده است: "ما از شرکای بینالمللی، سازمانهای بشردوستانه و جوانب دخیل میخواهیم که برای کسانی که به کمک نیاز شدید دارند، به ما دست یاری بدهند. ما همچنان از کمککنندگان بینالمللی میخواهیم تا با توجه به آسیبپذیری افغانستان در برابر بحران اقلیمی، به جوامع با هدف جلوگیری از حوادث آینده کمک کنند."
نمایندگی افغانستان در ژنیو تاکید کرده است که با هم میتوان رنج خانوادههای آسیبدیده را کاهش داد و به تلاشهای مربوط به بهبود و بازسازی کمک کرد.
در اثر سیلابهای مدهش که عصر روز جمعه ۱۰ می (۲۱ ثور) در ولسوالیهای برکه، بغلان مرکزی، نهرین و بخشهای شهر پلخمری سرازیر شد، تا اکنون از جان باختن بیش از ۳۱۰ نفر گزارش شده و با در نظر داشت شدت این سیلابها، احتمال افزایش تلفات موجود است.
برنامۀ جهانی غذا سازمان ملل متحد (WFP) گفته است که در کنار تلفات انسانی، در سیلابهای روز گذشته بیش از ۱۰۰۰ منزل مسکونی به گونه کامل تخریب شده است و ۲۸۰۰ خانه دیگر آسیب دیده است.
برنامه جهانی غذا در ایکس نگاشته است که در حال حاضر بیشتر راههای مواصلاتی مناطق آسیب دیده در بغلان برای تردد وسایط نقلیه غیرقابل دسترس است.
این اداره ملل متحد با نشر عکسی از انتقال کمکها با استفاده از الاغ گفته است: "برنامه المللی غذا مجبور بود به هر بدیلی متوسل شود تا برای بازماندگانی که همه چیز را از دست داده اند، غذا بدهد."
وزارت امور مهاجرین و عودتکنندگان حکومت طالبان آمار قربانیان سیلابهای ولایت بغلان را ۳۱۵ کشته و ۱۶۳۰ زخمی بیان کرده و گفته است که در این سیلابها دوهزار و ۶۶۵ منزل مسکونی نیز ویران شده است.
همچنان بر اساس معلومات مقامات محلی طالبان در تخار در سیلاب روز جمعه در این ولایت ۲۰ نفر جان باختند و تلفات جانی نیز در ولایت هرات گزارش شده است. این سیلابها خسارات مالی هنگفتی را به مردم غور، بدخشان و برخی ولایات دیگر وارد کرده است.
در این حال، کمیتۀ بینالمللی نجات با نشر اعلامیهای گفته است که سیلابهای مدهش دستکم در هفت ولایت افغانستان تلفات بلند انسانی و خسارات هنگفت مالی برجا گذاشته و هزاران نفر آواره شده اند.
بر اساس اعلامیه این سازمان، در کنار تلفات جانی، زیربناها از جمله سرک و لین برق در ولایات بغلان، غور، کندز، بدخشان، سمنگان، بادغیس و تخار تخریب شده است.
سلما بن آیسا، رییس کمیته بینالمللی نجات در افغانستان، گفته است که سیلابهای اخیر باعث ایجاد یک وضعیت اضطراری انسانی در افغانستان شده و معیشت مردم را تضعیف کرده است.
به گفتۀ او، ادامه فجایع ناشی از تغییرات اقلیم در افغانستان به شدت نگرانکننده است، چون این کشور به دلیل چندین دهه درگیری و بحران اقتصادی ویران شده است و مردم این کشور بهای اقتصادی آن را پرداخته اند.
رییس کمیتۀ بینالمللی نجات در افغانستان تاکید کرده است: "این باید زنگ خطر را برای رهبران جهانی و کمککنندگان بینالمللی به صدا درآورد، ما از آنها میخواهیم که افغانستان را در این دوران پرتلاطم جهانی فراموش نکنند. افغانها اکنون بیش از هر زمان دیگری به حمایت ما نیاز دارند."
سیلابهای مدهش در حالی نقاط مختلف افغانستان را متاثر کرده است که به گفته سازمانهای بین المللی، میلیونها نفر در این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند؛ زنان و دختران در زیر حاکمیت طالبان به طور گسترده از کار و تحصیل محروم شدهاند؛ بیش از سه میلیون کودک از بیماری سوی تغذیه رنج میبرند و کمکهای بین المللی پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان به طور چشمگیر برای این کشور کاهش یافته است.