حملهٔ تندروان الشباب بر هوتلی در موگادیشو سبب کشته شدن ۱۳غیرنظامی شد

قوای امنیتی سومالیا پس از حملهٔ تندروان گروه الشباب در نزدیکی هوتل حیات در موگادیشو، پایتخت آن کشور

مقام‌های امنیتی در سومالیا روز شنبه ۲۰ اگست (۲۹ اسد) گفتند که شمار کشته شدگان حملهٔ تندروان بر یک هوتل در موگادیشو، پایتخت آن کشور، به ۱۳ نفر افزایش یافت.

محمد عبدالقادر، یک مقام امنیتی سومالیا، به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که در حملهٔ "تروریستی" تندروان بر هوتل حیات (Hayat) در پایتخت آن کشور که یک ساعت دوام کرد، مجموعاََ ۱۳ غیرنظامی کشته شده اند.

ابراهیم دوالی، یک افسر پولیس سومالیا، نیز گفته است که قربانیان غیرنظامی در هنگام انفجار بم و تیراندازی در داخل هوتل حضور داشتند. به گفتهٔ این افسر پولیس،‌ تندروان گروه الشباب جمعه شب این حملهٔ مرگبار را انجام دادند. اما دوالی گفت، بیشتری غیرنظامیان که در این هوتل حضور داشتند، نجات داده شدند.

در همین حال، عبدالرحمان جامع، رییس یکی از شفاخانه‌های موگادیشو، گفته است که دست کم ۴۰ غیرنظامی که در اثر این حمله و شلیک جداگانهٔ هاوان در یک منطقهٔ دیگر زخمی شده اند، زیر تداوی قرار دارند.

مقام‌ها در موگادیشو گفته اند که قبل از گلوله باری و تصرف هوتل، دو موتر بم در دروازهٔ ورودی این هوتل انفجار داده شد.

مقام‌های امنیتی به شمول استخبارات آن کشور گفته اند که عملیات تصفیه از وجود مهاجمان هنوز هم در این هوتل ادامه دارد.

شاهدان گفته اند که بخشی اعظم این هوتل در اثر انفجار و گلوله باری تخریب شده است.

گروه تندرو الشباب که وابسته به القاعده است، با نشر اعلامیه‌ای مسوولیت این حملهٔ مرگبار را بر عهده گرفته است.

هوتل حیات در شهر موگادیشو یکی از محلات مشهور برای قانونگذران و مقام‌های ارشد سومالیا به شمار می رود. اما تا حال مشخص نشده است که آیا مقام‌های دولتی آن کشور در هنگام حمله در این هوتل حضور داشتند یا خیر.

الشباب که وابسته به شبکه القاعده است، از سال ۲۰۰۷ میلادی به این سو بر ضد حکومت سومالیا و نیروهای حافظ صلح اتحادیه افریقا درگیر جنگ است و در مناطق تحت کنترول خود قوانین سختگیرانه اسلامی را تطبیق کرده است.

اعتقاد بر این است که تندروان الشباب سالانه میلیون‌ها دالر از طریق مالیات در مناطق تحت کنترول خود به دست می‌آورند.

ایالات متحده در اوسط ماه می سال روان میلادی اعلام کرد که بار دیگر در سومالیا حضور نظامی خواهد داشت تا حکومت آن کشور را در راستای مبارزه بر ضد تندروان حمایت کند. پیش از این، ایالات متحده نیروهای خود را در سال ۲۰۲۰ میلادی از آن کشور بیرون کرده بود.