قصر سفید میگوید که که روند انتقال متحدین افغان به ایالات متحده جریان داشته و تلاشها در این راستا ادامه خواهد یافت.
جان کربی، هماهنگکننده روابط استراتیژیک شورای امنیت ملی ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۴ می (سوم جوزا) گفت: "ما به کار خود ادامه میدهیم تا متحدان افغان خود را از افغانستان خارج کرده و وارد کشور (ایالات متحده) کنیم. این یک مسوولیت و تعهدی است که ما جدی می گیریم."
آقای کربی گفت که روند انتقال متوقف نشده و قرار نیست که متوقف شود. او افزود: "ما تاکنون از بیش از ۱۰۰ هزار افغان در ایالات متحده استقبال کرده ایم."
روند خروج ایتلاف بینالمللی به رهبری ایالات متحده که به تاریخ ۳۰ جولای ۲۰۲۱ آغاز شد، توام با هرج و مرج بود و آخرین نظامی امریکا به تاریخ ۳۰ اگست ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرد.
در جریان عملیات تخلیۀ نظامی از افغانستان - ۱۵ تا ۳۰ اگست ۲۰۲۱ - بیش از ۱۲۵ هزار نفر، عمدتاً شهروندان افغان از آن کشور بیرون شدند که نزدیک به ۹۰ هزار نفر آنان به ایالات متحده منتقل شدند.
هماهنگکننده روابط استراتیژیک شورای امنیت ملی امریکا گفت: "ما به تلاش خود ادامه خواهیم داد تا به افغانهای شجاع و خانوادههایشان کمک کنیم تا از افغانستان خارج شوند، و اگر میخواهند به ایالات متحده بیایند، بتوانند این کار را انجام دهند، البته به گونهٔ قانونی و پس از طی مراحل."
اکثریت افغانهای که در ماه اگست ۲۰۲۱ در جریان ماموریت تخلیه از افغانستان به امریکا انتقال داده شده اند، بر اساس ویزهٔ موقت بشردوستانه، اقامت دوساله و اجازهٔ کار دریافت کرده اند.
در حال حاضر، افغانهایی که در چارچوب برنامهٔ اقامت موقت بشردوستانه (Humanitarian Parole) پذیرفته شده اند، فقط از طریق سیستم پناهندگی و یا ویزهٔ خاص مهاجرت (SIV) میتوانند به اقامت دایمی امریکا دست یابند، اما این دو روند به دلیل افزایش درخواستها کند بوده و زیاد زمانگیر است.
وزارت امنیت داخلی ایالات متحده میگوید که در حال ایجاد روندی برای تمدید برنامهٔ اقامت موقت بشردوستانه (Re-Parole) برای افغانهای واجد شرایط است تا بتوانند به زندگی و کار قانونی در ایالات متحده ادامه دهند.
این وزارت به تاریخ پنجم می (۱۵ ثور) با نشر اعلامیهای گفت: "از آغاز ماه جون، اتباع افغان که تحت برنامهٔ اقامت موقت بشردوستانه وارد ایالات متحده شده اند، میتوانند از طریق آنلاین و یا حضوری برای تمدید اقامت موقت بشردوستانه درخواست کنند."
این وزارت گفته بود که آنعده افغانهایی که از ۱۵ اگست ۲۰۲۱ تا ۱۵ مارچ ۲۰۲۲ وارد ایالات متحده شده اند و تا تاریخ ۲۰ می آن سال در این کشور حضور داشته اند، واجد شرایط دریافت اقامت موقت محافظتی پنداشته میشوند، اما کسانیکه پس از ۱۵ مارچ ۲۰۲۲ به امریکا منتقل شده اند، شامل این برنامه نمیشوند.