وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی حکومت طالبان گفته است که پالیسی محدودکردن یا مسدودکردن کامل شبکه اجتماعی فیسبوک در افغانستان را روی دست گرفته است.
نجیبالله حقانی، سرپرست این وزارت، در مصاحبهای با طلوع نیوز که شنبه شب ششم اپریل (۱۸ حمل) نشر شد، هدف این پالیسی را در کنار جلوگیری از هدر رفتن وقت و پول جوانان، مهار انتشار مسایل ''غیراخلاقی'' خواند.
حقانی گفت: "جوانان ما و شما در حالی که از نظر علمی ضعیف اند، اکثریت آنها بیسواد اند. پس این همه وقت تلف کردن با این کار، هدر دادن پول است... حالا یک پالیسی تدوین شده است تا [فیسبوک را] محدود کنیم یا ببندیم."
طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱، به طور مداوم محدودیتها و ممنوعیتهایی را بر رسانهها اعمال کرده اند.
حکومت این گروه برای صفحات انترنتی برخی از رسانههای بینالمللی و محلی از جمله صدای امریکا محدودیت وضع کرده و پخش برنامههای تلویزیونی و رادیویی برخی رسانههای بینالمللی از جمله صدای امریکا را نیز قطع کرده است.
وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی طالبان میگوید که در حال حاضر ۲۲.۷ میلیون سیم کارت در افغانستان فعال است که در ۱۲.۷ میلیون آن انترنت نیز فعال است.
فیسبوک یکی از شبکههای اجتماعی مورد علاقهٔ افغانها و در افغانستان پرکاربرد است، اما معلوم نیست که در حال حاضر چه تعداد افغانها از فیسبوک استفاده میکنند. بیشتر افغانها از فیسبوک برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده می کنند.
سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی حکومت طالبان به اقدامات این وزارت برای جلوگیری از جرایم سایبری در افغانستان اشاره کرد و گفت که در این زمینه تلاشها صورت گرفته و قرار است که لابراتواری را ایجاد کنند.
حقانی همچنان گفت که هیچکس حق تعرض به حریم خصوصی کسی را ندارد، اما افزود که در صورت لزوم، تنها به نهادهای امنیتی برای جلوگیری از رویدادهای ضد امنیتی و تعقیب مجرمان چنین مجوزی صادر میشود.
این در حالی است که طالبان برخی از کاربران فیسبوک را به دلیل نوشتههای شان در این شبکه مجازی بازداشت و به یک سال زندان محکوم کرده اند.
پیش از این، وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی طالبان از ممنوعیت شبکه اجتماعی تیک تاک (Tiktok) و گیم پابجی PUBG خبر داده بود. این وزارت در دوره جمهوریت نیز، بازی PUBG را ممنوع کرد، اما با وجود ممنوعیت، دسترسی به این بازی امکانپذیر بود.