ملل متحد: جامعۀ جهانی باید به پشتیبانی‌ از مردم افغانستان ادامه دهد

کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خواستار ادامۀ کمک‌ها برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان و مهاجران افغان شده و گفته است که جهان باید به حمایت‌ از مردم این کشور ادامه دهد.

فلیپو گراندی در پایان سفر چهار روزۀ خود به کابل روز پنجشنبه ۱۷ مارچ (۲۶ حوت) گفت: "به همان اندازه که جهان درگیر جنگ اوکراین است، افغانستان یک بحران بسیار شدید را تجربه می‌کند."

آقای گراندی روز دوشنبه وارد کابل شد و با مقام‌های طالبان، مقام‌های یوناما، کارمندان ملل متحد و سازمان‌های بین‌المللی که مصروف امدادرسانی در افغانستان اند، دیدار و گفتگو کرد. آقای گراندی افزود که تعهد کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان برای ماندن و رساندن‌ کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان "تزلزل‌ناپذیر" است.

کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهندگان همچنین در این سفر چهار روزه‌اش، یک مرکز صحی را در کندهار و یک مکتب دخترانه را که به تازه‌گی توسط ملل متحد ساخته شده، افتتاح کرد.

بر اساس معلومات کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، از آغاز سال جاری میلادی، این کمیشنری برای ۵۰۰هزار نفر کمک کرده است. ملل متحد افزوده است که در این مدت، ۱۳۰هزار نفر در جریان زمستان کمک‌های نقدی و دیگر اقلام ضروری را دریافت کرده و نیز ۳۷۰هزار نفر دیگر از کمک‌های این سازمان در بخش صحت، آب آشامیدنی و زیربناها مستفید شده اند.

به گفتۀ ملل متحد، حدود ۳.۴ میلیون نفر در افغانستان به دلیل درگیری‌های اخیر بیجا شده و سیستم صحی این کشور به دلیل موج تازۀ کووید۱۹ و افزایش شیوع سرخکان، با مشکلات زیاد مواجه شده است. به گفتۀ این سازمان از مدتی به این‌سو، هزاران کارمند صحی و آموزگاران افغان معاش خود را دریافت نکرده اند.

آقای گراندی علاوه کرده که در حال حاضر، ۲۴ میلیون نفر در سراسر افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. او از سازمان‌های بین‌المللی و به ویژه جامعه جهانی خواسته است که به کمک‌های شان برای رسیدگی به وضعیت بشری کنونی افغانستان ادامه دهند.

آقای گراندی گفته است: "حفاظت از حقوق و رفاه افغان‌ها مستلزم ثبات سیاسی و اقتصادی دراز مدت است. جامعه جهانی باید در افغانستان فعال باقی بماند."

به گفتۀ کمینشری عالی ملل متحد در امور پناهدگان، رسیدگی به بحران بشری به تنهایی ناممکن است و تاکید کرده که باید سیستم بانکی و اقتصادی افغانستان دوباره احیا شود. او همچنین بر از سرگیری پروژه‌های توسعه‌ای در افغانستان تاکید کرده که به گفتۀ وی، این پروژه‌ها زمنیه را برای اشتغال افغان‌ها به ویژه آوارگان داخلی فراهم خواهد کرد.

ملل متحد می‌گوید که برای رسیدگی به بحران بشری کنونی افغانستان و به ویژه جلوگیری از قحطی و گرسنگی، سو تغذیه و جلوگیری از آواره‌ شدن مردم در این کشور، به ۴.۴۴ میلیارد دالر نیاز است.

کمینشری عالی ملل متحد در امور پناهدگان می‌گوید که در سال ۲۰۲۲ میلادی، به بیشتر از ۳۴۰ میلیون دالر نیاز دارد تا به مشکلات بیجاشدگان و دیگر افغان‌های آسیب‌پذیر در این کشور رسیدگی کنند.