امریکا انتظار ندارد پالیسی‌های ایران با انتخاب پزشکیان تغییر کند

ایالات متحده روز دوشنبه هشتم جولای (۱۸ سرطان) گفت که با انتخاب مسعود پزشکیان، یک اصلاح طلب، واشنگتن انتظار تغییر پالیسی را از تهران ندارد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، همچنین چانس از سرگیری مذاکرات با ایران را کم اهمیت جلوه داد. او گفت: ''ما هیچ انتظار نداریم که این انتخابات سبب تغییرات بنیادی در ایران [شود] یا به احترام بیشتر حقوق بشری شهروندانش منتهی شود.''

به گفته‌ میلر، انتظار می‌رود که علی خامنه‌ای، رهبر ایران، تصمیم گیرنده در آن کشور باشد، کشور‌ی که پس از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ با ایالات متحده درخصومت قرار داشته است.

میلر گفت: ''واضح است که اگر رییس جمهور جدید صلاحیت می‌داشت اقداماتی را برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران، توقف تامین مالی تروریزم، توقف فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه انجام می‌داد، این اقداماتی بود که ما از آن استقبال می‌کردیم."

از میلر سوال شد که آیا پس از روی کار آمدن پزشکیان، ایالات متحد دست‌کم مایل به از سرگیری دپلوماسی با ایران است یا نه، او در پاسخ گفت: ''ما همیشه گفته‌ایم که دپلوماسی موثرترین راه برای دستیابی به یک راه‌ حل موثر و پایدار در مورد برنامه هسته‌ای ایران است.''

اما زمانی که از جان کربی، سخنگوی مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید،‌ عین سوال پرسیده شده، در جواب با قاطیعت گفت: ''نه.''

کربی بدون ذکر نام پزشکیان گفت: ''ما خواهیم دید که این مرد [مسعود پزشکیان ] چه کاری می‌خواهد انجام بدهد، اما توقع هیچ تغییری در عملکرد ایران نداریم.''

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، زمانی که در سال ۲۰۲۱ به کرسی ریاست جمهوری امریکا رسید، امیدوار بود تا به توافق هسته‌ای ایران بر گردد.

این توافق در سال ۲۰۱۵ و در دوره ریاست جمهوری براک اوباما، صورت گرفت، اما دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین امریکا، در ماه می ۲۰۱۸ به طور یکجانبه از آن بیرون شد و به تدریج تعزیرات شدید را بر ایران وضع کرد. ایران نیز در یک اقدام تلافی‌جویانه، غنی سازی‌ یورانیم را از سر گرفت.

مذاکراتی که از طریق اتحادیه اروپا برای احیای توافقنامهٔ هسته‌ای ایران انجام شد، نیز با شکست مواجه شد، زیرا واشنگتن و تهران بر سر مقدار و اندازه لغو تعزیرات با هم اختلاف داشتند.

پس از آنکه حماس در هفتم اکتوبر سال گذشته بر جنوب اسراییل حمله کرد، روابط میان ایالات متحده و ایران بدتر شده است. حماس یکی از گروه‌های شبه‌ نظامی در شرق میانه است که از حمایت گسترده ایران برخوردار است.