قانونگذاران امریکا: واشنگتن تا زمان تحقیقات مستقل در مورد ادعای تقلب درانتخابات، حکومت جدید پاکستان را به رسمیت نشناسد

شماری از حامیان عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان، به تاریخ دوم مارچ در شهر لاهور بر ضد کمیسیون انتخابات آن کشور مظاهره کردند

گروهی متشکل از ۳۱ عضو کانگرس امریکا با ارسال نامه‌ای از جو بایدن، رییس جمهور و انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، خواسته اند تا زمانی حکومت جدید پاکستان را به رسمیت نشناسند که تحقیقات مستقل در مورد ادعای مداخله و تقلب در انتخابات هشتم فبروری راه اندازی و نهایی شود.

مقامات پاکستان در روز انتخابات خدمات تیلفون موبایل را قطع کردند و انتخابات هشتم فبروری شاهد برخی خشونت‌ها نیز بود. بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی هفته‌ها قبل از برگزاری انتخابات در آن کشور دستگیر شدند. علاوه بر آن، نتایج انتخابات به گونه غیر معمول به تاخیر افتاد. همه این رویداد‌ها موجب اتهام دخالت و تقلب در انتخابات آن کشور شد.

گریگ کاسر، عضو مجلس نمایندگان از حزب دموکرات که این نامه را عنوانی رییس جمهور و وزیر خارجه ایالات متحده نوشته است، در مصاحبه‌ای اختصاصی به صدای امریکا گفت که بیش از ۳۰ عضو کانگرس کشورش از قصر سفید خواسته اند تا اینکه تحقیقات مستقل در مورد مداخله و تقلب در انتخابات راه اندازی نهایی نشود، حکومت جدید پاکستان را به رسمیت نشناسد.

این قانونگذار ایالات متحده همچنین گفت که از حکومت امریکا خواسته شده تا همه افرادیکه به دلیل آزادی بیان و فعالیت‌های سیاسی شان به صورت غیرقانونی توسط حکومت پاکستان بازداشت شده اند، از بند آزاد شوند،‌ زیرا به گفته او: "مردم حق دارند که روزنامه‌نگار باشند، نامزد انتخابات باشند، قادر باشند تا بدون ترس از بازداشت در فعالیت‌های سیاسی دخیل باشند."

او همچنین در مصاحبه با صدای امریکا گفت که کمک‌های نظامی ایالات متحده برای پاکستان و یا هر کشور دیگر وابسته به رعایت حقوق بشر باشد.

کاسر در پاسخ به پرسشی که با چه انگیزه‌ای بیش از ۳۰ قانونگذار را ترغیب کرد تا چنین نامه‌ای را به قصر سفید و وزیر خارجه امریکا ارسال کند، گفت: "اگر ما در ایالات متحده به دموکراسی باورمند استیم، باید در سایر جا‌ها نیز به دموکراسی معتقد باشیم، به ویژه متحدین ما."

او با انتقاد از پالیسی‌های ایالات متحده در امریکای لاتین گفت که واشنگتن ظاهراً از دموکراسی در امریکای لاتین حمایت می‌کرد، اما به گفته کاسر،‌ واشنگتن در عوض، دموکراسی را در آنجا سرکوب کرد و اجازه داد به جای خواست مردم، منافع الیگارش‌ها، شرکت‌های بزرگ و نظامیان تامین شود.

این قانونگذار همچنین حکومت ایالات متحده را به حمایت‌ از کودتا‌ها، حکومت‌های نظامی و سرکوب دموکراسی در امریکا لاتین متهم کرد.

کاسر گفت که چنین پالیسی‌های ایالات متحده از جهات مختلف از جمله بهبود اقتصادی در امریکای لاتین موثر نبود و در پاکستان نیز موثر نخواهد بود. او تاکید کرد که ایالات متحده اجازه ندهد که شرکت‌های بزرگ و متحدین نظامی امریکا ارزش‌های اصلی دموکراسی را نادیده بیگرند.

این قانونگذار امریکایی در پاسخ به پرسشی دیگر که آیا عملکرد واشنگتن در پاکستان به مثابه مداخله در امور داخلی آن کشور پنداشته می‌شود یا خیر، گفت:‌ "ما در امور سیاست داخلی مداخله نمی‌کنیم. سوال در واقع اینجاست که آیا انتخابات آزاد و منصفانه وجود داشت یا خیر. بنا براین، منافع این نیست که کدام گروپ برنده انتخابات می‌شود. مردم پاکستان باید قادر باشند تا در مورد انتخابات خود تصمیم بگیرند."

او افزود: "ما نباید در سیاست داخلی پاکستان مداخله کنیم و مردم پاکستان از طریق اکثریت آرا باید رهبر شان را انتخاب کنند."

کاسر افزود: "ما قوانین بسیار واضحی داریم که کمک‌ها وابسته به رعایت حقوق بشر و رعایت آزادی بیان است. نمی‌خواهیم دلارهای مالیات‌دهندگان ایالات متحده به اردوها برسد و آنان سپس از آن پول برای زندانی کردن روزنامه‌نگاران یا سرکوب آزادی بیان یا سرکوب احزاب سیاسی استفاده کنند."