افزایش فشار ترمپ بر چین و هشدار بیجینگ

پس از آنکه دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده قانونی را توشیح کرد که به روابط ترجیحی تجارتی میان امریکا و هانک کانگ خاتمه می‌دهد، چین هشدار داده است که در یک اقدام تلافی جویانه علیه افراد و شخصیت های حکمی ایالات متحده تعزیرات وضع خواهد کرد.

رییس جمهور روز سه شنبه ۱۴ جون (۲۴سرطان)‌ گفت که "کلیه استثناهای پیشین در ارتباط با هانگ کانگ" لغو شده و به گفتۀ وی از این پس ایالات متحده با هانگ کانگ نیز مانند چین برخورد خواهد کرد. او گفت که هر مقام چینی که خودمختاری هانگ کانگ را ارج نگذارد، با تحریم امریکا روبرو خواهد شد.

یک روز پس از این اقدام واشنگتن، هووا چن ینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است که این اقدام امریکا تخطی از قوانین بین المللی و مداخله در امور داخلی چین می باشد و به گفتهٔ وی بیجینگ بدون تردید به آن پاسخ قوی خواهد داد.

سخنگوی وزارت خارجۀ چین گفت که مقام‌های امریکایی باید اشتباه شان را در مورد آنچه خودمختاری هانگ کانگ می‌خوانند، تصحیح کنند.

بر اساس قانون جدید که توسط هر دو مجلس کانگرس ایالات متحده نیز تصویب شده، در صورت عدم احترام به استقلال و آزادی هانگ کانگ، فشارهای جدی به بیجینگ وارد خواهد شد.

آقای ترمپ گفت: "امروز من قانون و فرمان اجرایی را امضا کردم که چین را مسوول اقدامات ظالمانه علیه مردم هانگ کانگ قرار می‌دهد.."

قانون "خود مختاری هانگ کانگ" تحریم های را بالای افراد یا اشخاصی که با مقامات چینی مسوول اجرای قانون جدید امنیت ملی در هانگ کانگ داد و ستد می‌کنند، اعمال می کنند.

این قانون همچنین به رییس جمهور اختیار می دهد که دارایی های مقامات را ضبط کند و مانع ورود آنان به ایالات متحده شود.

در عین حال، حکومت ایالات متحده در هفته جاری توانست مقامات بریتانیایی را متقاعد سازد که فعالیت بزرگترین شبکه مخابراتی هواوی را در شبکه "پنچ جی" بریتانیا متوقف سازد.

رییس جمهور ترمپ در این اواخر گفته است که روابط واشنگتن و بیجینگ به خاطر عملکرد چین در مقابله با شیوع کروناویروس "به شدت آسیب دیده" است و وی علاقه ای به گفتگو با چین درباره مرحله دوم توافق تجاری ندارد.

در ماه های اخیر روابط میان واشنگتن و بیجینگ رو به وخامت نهاده است. همه‌گیری کروناویروس که از چین منشا گرفته است، تجارت دو جانبه، اتهام نقض حقوق بشری اقلیت مسلمان اویغور در چین و حضور نیرو های بحری امریکا در دریای جنوب چین عوامل عمدۀ تیرگی روابط میان دو کشور است.