حملات هوایی ترکیه در سوریه ۱۷ کشته برجا گذاشت-گزارش

قوای ترکیه همواره نیروهای کردی را در منطقهٔ کوبانی سوریه هدف حملات قرار داده است

یک نهاد دیدبان حقوق بشر روز سه شنبه ۱۶ اگست (۲۵ اسد) گفت که در اثر حملات هوایی ترکیه بر پوسته‌های سرحدی سوریه، ۱۷ جنگجو کشته شدند.

دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا گفته است که مقام های دمشق تهدید کرده اند که دست به اقدام تلافی جویانه علیه انقره بزنند.

این سازمان حامی حقوق بشر گفته است که ۱۷ جنگجو در چندین حملهٔ هوایی قوای ترکیه کشته شدند، اما مشخص نکرده است که آیا افراد کشته شده وابسته به حکومت سوریه بودند و یا جنگجویان کرد.

در همین حال، (SANA) خبرگزاری رسمی سوریه، از قول مقام‌های نظامی آن کشور گزارش داده است که در حملات هوایی ترکیه دست کم سه سرباز سوری کشته و شش سرباز دیگر زخمی شده اند.

این خبرگزاری از قول نظامیان سوریه همچنین گزارش داده است که "هر گونه حمله بر پوسته‌های نظامی ما که توسط قوای نظامی ما مدیریت می‌شود،‌ در همه جبهات با پاسخ مستقیم و فوری مواجه خواهد شد."

این حملات در نزدیکی شهر کردنشین کوبانی، محل درگیری های شبانه نیروهای ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها، انجام شده است.

وزارت دفاع ترکیه گفته است که قوای کردی نیز شب هنگام قلمرو ترکیه را هدف حمله قرار داد که در اثر آن یک سرباز ترکی کشته شد.

وزارت دفاع ترکیه همچنین گفته است که در یک اقدام تلافی جویانه ''۱۳ تروریست" در داخل قلمرو سوریه از بین رفتند و اضافه کرد که عملیات هنوز هم ادامه دارد.

ترکیه از ۱۹ جولای سال روان میلادی به این سو، حملهٔ وسیع بر ضد جنگجویان کرد (YPG) در سوریه انجام داده است، گروهی که انقره ادعا دارد با حزب کارگران کردستان رابطه دارد. ترکیه، اتحادیهٔ اروپا و ایالات متحده این سازمان را دهشت افگن قلمداد کرده اند.

این حملات پس از آن افزایش یافت که نشست رهبران ایران، روسیه و ترکیه در تهران به ناکامی انجامید. ایران و روسیه مخالف حملات تازهٔ ترکیه بر ضد کردها در خاک سوریه بوده اند، کردهایی که از دید انقره دهشت افگن تلقی می‌شوند.

هر سه کشور—روسیه، ایران و ترکیه — در منازعهٔ سوریه دخیل اند. روسیه و ایران از حکومت بشارالاسد، رییس جمهور سوریه، در مقابل مخالفان دمشق و ترکیه از شورشیان ضد دمشق حمایت می‌کند. اما انقره دست به سرکوب نیروهای کرد در سوریه نیز زده است.

قبلاََ ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران هشدار داده بود که "هر گونه اقدام نظامی ترکیه در سوریه" می‌تواند موجب بی‌ثباتی در منطقه شود.

ترکیه از سال ۲۰۱۶ به این سو، موجی از حملات را بر سوریه راه اندازی کرده است. انقره در جریان این حملات، علاوه بر ملیشه‌های کرد و تندروان گروه دولت اسلامی یا داعش، نیروهای وفادار به بشارالاسد، رییس جمهور سوریه، را نیز هدف قرار داده است.

این جنگجویان کرد شامل واحد‌های حراست مردم (YPG) می‌شوند که از حمایت ایالات متحده برخوردار اند. واحد‌های حراست مردم کردی بخشی مهمی از ایتلاف بین المللی بر داعش در سوریه پنداشته می‌شود.

بخشی از معلومات این گزارش، از خبرگزاری فرانس پرس گرفته شده است.