مقامات محلی در ولایت کندز، میگویند به دلیل جنگ، بیش از بیست مکتب در این ولایت مسدود است و برعلاوه آن تعدادی از مکاتب دیگر نیز تحت تهدید امنیتی قرار دارند.
آنان میافزایند که طالبان در برخی مناطق، نصاب تدریسی را مطابق میل خویش آموزش میدهند.
امرالدین ولی، عضو شورای ولایتی کندز، میگوید برای باز شدن مکاتبی که به روی دانش آموزان بسته است و مکاتبی که به دلیل جنگ تحت تهدید قرار دارند، باید اقدام جدی شود.
آقای ولی گفت " در مناطق اطراف کندز، بیش از بیست مکتب بسته است و مکاتبی که در مناطق تحت کنترول طالبان است مشکلات جدی دارد. اگر دروازههای آن باز باشد در نصاب تعلیمی از سوی طالبان دخالت صورت میگیرد."
آقای ولی افزود که هنوز امینت در کندز تأمین نیست و باشندگان با فرستادن اولادهای شان به مکاتب از ربوده شدن آنان و دیگر جرمهای جنایی ترس دارند. به گفته وی خانوادهها حتی از امن بودن فضای مکاتب مطمین نیستند.
در همین حال اسدالله عمرخیل، والی کندز، به خبرنگاران محلی گفته است که حکومت محلی نمیتواند نصاب تعلیمی را آن گونه که میخواهد در مناطق تحت کنترول طالبان تطبیق کند.
رستم احمدی، رئیس معارف کندز، بسته بودن مکاتب را رد میکند و میگوید مکاتبی که در مناطق ناامن وجود داشت به دیگر مناطق منتقل شده اند.
او همچنان گفت سه هزار دانش آموز از مکاتبی که در مناطق ناامن کندز موقعیت دارد، سه پارچه گرفته اند و به ولایتهای همجوار یا کابل رفته اند.
اما آقای احمدی میافزاید که طالبان دختران بالاتر از صنف شش را اجازۀ درس خواندن نمیدهند.
به گفته آقای احمدی در سال جاری سی هزار دانش آموز جدید در کندز شامل مکتب شده است و به تمام مکاتب کتاب و قرطاسیههای که از سوی اداره یونیسف به آنان کمک شده، به شاگردان داده شده است.
همچنان او افزود که برای ترمیم برخی مکاتب نیز اقدام شده است؛ اما آقای احمدی گفت مکاتب کندز با کمبود معلمان زن، مواجه است.
او دلیل کمبود معلمان زن را، مخالفت خانوادهها با فرستادن دختران شان به مکاتب و اجرایی وظیفه در بیرون از خانه میداند.