دو طیارهٔ نظامی امریکا چندین تن مواد کمکی را به سیلاب زدگان پاکستان انتقال داد

مقام ها در پاکستان گفته اند که بارندگی های شدید توام با سیلاب یک-سوم حصهٔ قلمرو آن کشور را متاثر کرده است

دو طیارهٔ نظامی ایالات متحده روز یکشنبه ۱۱ سپتمبر (۲۰ سنبله) چندین تن مواد کمکی را به ایالت جنوبی سند پاکستان انتقال دادند. سند یکی از ایالت های پاکستان است که بیشترین آسیب و تلفات ناشی از سیلاب ها در آن کشور را متحمل شده است.

صفی الله، سخنگوی ادارهٔ هوانوردی ملکی پاکستان،‌ گفته است که هر یک از این طیاره‌ها ۳۵ تن مواد کمکی را انتقال داده است و این کمک‌ها از طریق سازمان جهانی غذا (WFP) برای نیازمندان توزیع خواهد شد.

به گفتهٔ این مقام پاکستان،‌ طیاره‌های نظامی ایالات متحده در میدان هوایی سکھر واقع در ایالت سند رسیدند و افزود که عملیات کمک‌رسانی امریکا که روز پنجشنبه آغاز شد تا ۱۶ سپتمبر ادامه خواهد یافت.صفی الله همچنین گفت که دو طیارهٔ دیگر از امارات متحدهٔ عرب کمک‌های اولیه را به شهر کراچی آن کشور رسیده اند.

در اثر بارندگی‌های توام با سیلاب در پاکستان، دست کم ۱۴۰۰ نفر به شمول ۵۰۰کودک جان‌های‌شان را از دست داده اند و ۱۳ هزار نفر دیگر زخمی شده اند.در این میان، ایالات سند بیشترین تلفات را متحمل شده است. در این ایالت، ۶۲۱ نفر به شمول ۲۷۰ کودک جان باخته اند و ۸۴۰۰ نفر دیگر زخمی شده اند.

ادارۀ رسیدگی به آفات طبیعی نیز گفته است که یک‌-سوم حصه قلمرو آن کشور از این بارندگی‌ها متاثر شده است. به گفتهٔ مقام‌های این اداره، بیش از ۷۵۹ هزار مواشی را سیل برده است. پنج هزار حیوان تنها در ایالت سند غرق شده اند.

قربانیان سیلاب پاکستان در یک کمپ موقت که از سوی حکومت چین در منطقهٔ سکهر ایالت سند ایجاد شده است

مقام‌های پاکستان گفته اند که زیربنا‌های آن کشور نیز به شمول ۱.۷ میلیون خانه در اثر بارندگی و سیلاب‌ها قسماً تخریب شده اند و یا کاملاً از بین رفته اند و ۳۰ میلیون نفر خانه‌های شان را از دست داده اند. بیشرین آسیب را ایالت سند پاکستان متقبل شده است.

اداره رسیدگی به آفات طبیعی گفته است که ۲۴۶ پل، نزدیک به ۷۰۰۰ کیلومتر جاده و نزدیک به ۸۱۰ هزار هکتار زمین‌ زراعتی در اثر این سیلاب‌ها از بین رفته اند.

پاکستان از ماه جون سال روان میلادی به این سو با سیلاب‌های فاجعه‌بار و بی‌سابقه ناشی از بارندگی موسمی مواجه بوده است. ملل متحد می گوید که بارندگی‌های موسمی در نیم قرن گذشته در آن کشور بی‌سابقه بوده است و در مقایسه با حد اوسط بارندگی‌ها در ۳۰ سال گذشته، مقدار باران‌ها در بخش‌هایی از کشور دو برابر افزایش داشته است.

بارندگی شدید توام با سیلاب در اواسط ماه جون سال روان میلادی در پاکستان آغاز شد که در ۵۰ سال گذشته، بی‌سابقه خوانده شده است. بسیاری از مقام‌ها و متخصصین گفته اند که تغییرات اقلیمی دلیل عمدهٔ افزایش بارندگی‌های توام با سیلاب در آن کشور بوده است.

انتونیو گوتیرش،‌ منشی عمومی ملل متحد، هفتهٔ گذشته در جریان سفر دو روزه‌اش از پاکستان گفت که کشور‌های در حال توسعه "بهای هولناک" استعمال مواد سوخت فسیلی را می پردازند و از جامعهٔ بین المللی خواست تا کمک‌های بشردوستانهٔ خود را برای این کشور افزایش بدهد.

کارشناسان می گویند که پاکستان کمتر از یک در صد گاز‌های مضرهٔ جهان را تولید می‌کند، گاز‌هایی که موجب تغییرات اقلیمی شده است. این کارشناسان گفته اند که ایالات متحده ۲۱.۵ در صد، چین عامل ۱۶.۵ در صد و اتحادیهٔ اروپا ۱۵ در صد گاز‌های ناشی از استعمال مواد سوخت فسیلی را تولید می‌کنند.

بخشی از این گزارش از خبرگزاری اسوشیتیدپرس گرفته شده است.