در پی تظاهرات گسترده به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پولیس "گشت ارشاد" ایران و محدود کردن دسترسی به انترنت توسط دولت این کشور، وزارت مالیهٔ ایالات متحده روز جمعه ۲۳ سپتمبر (اول میزان) رهنموداتی را برای گسترش دامنه خدمات انترنتی برای ایرانیان صادر کرد.
والی ادیمو، معاون وزارت مالیهٔ ایالات متحده گفت: "در حالیکه ایرانیان شجاع برای اعتراض به مرگ مهسا امینی به جادهها برآمده اند، ایالات متحده حمایت خود از جریان آزاد اطلاعات به مردم ایران را دوچند میسازد. "
آقای ادیمو افزود: "با این تغییرات، ما به مردم ایران کمک میکنیم تا برای مقابله با تلاشهای دولت برای نظارت و سانسور آنها، مجهزتر شوند. "
معاون وزارت مالیه امریکا گفت که واشنگتن در هفته های آینده به صدور رهنمودات بیشتر ادامه خواهد داد.
در همین حال انتونی بلینکن، وزیر امور خارجهٔ ایالات متحده درتویتی درباره صدور مجوز وزارت مالیه نگاشت: "ما امروز برای ارتقای آزادی انترنت و جریان آزاد اطلاعات برای مردم ایران اقدام کردیم و مجوز عمومی را برای دسترسی بیشتر آنها به ارتباطات دیجیتال برای مقابله با سانسور دولت ایران صادر کردیم. "
مقامات امریکایی گفته اند که این اقدام به ایرانیان کمک میکند تا به انترنت بدون نظارت و سانسور دولت ایران دسترسی پیدا کنند، اما افزودند که به طور کامل مانع استفاده تهران از ابزارهای ارتباطی برای سرکوب معترضین نخواهد شد.
پس از آنکه مهسا امینی، دختر ۲۲ سالۀ ایرانی به خاطر حجاب توسط پولیس "گشت ارشاد" ایران بازداشت شد و در بازداشت در گذشت، اعتراضات در سرتاسر ایران گسترش یافت.
فعالان میگویند که در جریان بازداشت به سر مهسا ضربه وارد شده است، اما مقامات ایرانی که در مورد تحقیق میکنند این موضوع را تایید نکرده اند.
در پی اعتراضات گسترده، ایران روز پنجشنبه اقدام به محدود کردن بیشتر دسترسی به انترنت زده و دسترسی به انستاگرام و وتساپ را مسدود کرد.
در این حال، ایلن مسک، مالک شرکت اسپیس ایکس، روز دوشنبه ۱۹ سپتمبر گفت که به دنبال دریافت معافیت از تحریمهای ایالات متحده علیه ایران برای ارایه خدمات انترنت ماهوارهای به مردم این کشور است.
مسک گفته است که خدمات انترنتی ماهوارهای ستارلینک در تمام قاره ها - از جمله قطب جنوب - در دسترس قرار گرفته است.
آقای مسک امروز در تویتی بسیار کوتاهی در پاسخ به تویت آقای بلینکن نوشت: "استارلینک را فعال میکنیم... "
نهاد "نت بلاکس" که اختلال انترنت در سراسر جهان را نظارت میکند، گزارش داده است که انترنت در ایران کند شده و دسترسی به انترنت در بسیاری از شهرهای کردستان به شدت ضعیف یا به طور کامل قطع شده است.
ایران همواره در سرکوب معترضان دست بالا داشته است. براساس گزارشها، درجریان سرکوب تظاهرات ضد دولتی در سال ۲۰۱۹ بیش از ۳۰۰ نفر کشته و بیش از ۱۰ هزار نفر زخمی شدند.
افزون بر آن، مقامهای ایرانی همواره در جریان تظاهرات خدمات انترنتی را قطع یا محدود میکنند تا ظاهراً جهان از سرکوبی معترضان معلومات حاصل نکند.