اوکراین پیشنهاد صلح اندونیزیا را 'عجیب' خواند و آنرا رد کرد

پرابوو سوبیانتو، وزیر دفاع اندونیزیا

وزیر دفاع اوکراین روز شنبه سوم جون (۱۳ جوزا) پیشنهاد همتای اندونیزیایی خود را برای پایان جنگ با روسیه "عجیب" خواند و آنرا رد کرد.

پرابوو سوبیانتو، وزیر دفاع اندونیزیا، هنگام سنخرانی در نشست دفاعی گفتگوی شانگری-لا که در سینگاپور برگزار شده است، پیشنهادی را برای پایان جنگ روسیه در اوکراین مطرح کرد.

این طرح وزیر دفاع اندونیزیا شامل "توقف فوری خصومت‌ها"، آتش‌بس در "مواضع فعلی" و مناطق غیرنظامی شده است که توسط ناظران و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد تضمین شود.

سوبیانتو همچنین به تدریج خواهان راه اندازی "همه‌پرسی در مناطق مورد مناقشه" توسط ملل متحد شده است.

اما الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین که در این اجلاس دو روزه شرکت کرده، این پیشنهاد را به طور قاطع رد کرد.

او گفت:‌ "به نظر می‌رسد که این پلان روسیه باشد، نه طرح اندونیزیا. ما به این گونه میانجی نیاز نداریم که با این پلان عجیب نزد ما بیاید."

چین نیز برای پایان جنگ روسیه در اوکراین طرح خود را ارایه کرده است. اما کشور‌های اتحادیهٔ اروپا طرح چین را مبهم دانسته و سیاستمداران این اتحادیه به طرح چین به دیدهٔ شک و تردید می‌بینند.

بیجینگ ادعا کرده است که در منازعهٔ اوکراین بی طرفی را اختیار کرده است، اما این کشور به دلیلی که تهاجم نظامی روسیه در اوکراین را محکوم نکرده است، زیر انتقاد‌های شدید کشور‌های غربی قرار گرفته است.

در مقابل، ایالات متحده و متحدان غربی آن از آغاز تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، به ارزش ده‌ها میلیارد دالر کمک‌های تسلیحاتی و سایر کمک‌ها را برای کیف فراهم کرده اند.

مقام‌های جاکارتا، پایتخت اندونیزیا که مایل به دپلوماسی بی طرفی استند، در گذشته نیز تلاش به وساطت صلح میان روسیه و اوکراین کرده بودند.

جوکو ویدودو، رییس جمهور اندونیزیا، سال گذشته به کیف و مسکو سفر کرد و با رهبران دو کشور ملاقات کرد. سفر ویدودو در حالی به روسیه و اوکراین صورت گرفت که کشورش ریاست گروه جی-۲۰ یا بیست اقتصاد برتر جهان را بر عهده داشت.

جوزپ بورل، مسوول پالیسی خارجی اتحادیه اروپا، نیز روز شنبه از پیشنهاد سوبیانتو در نشست روز شنبه انتقاد کرد.

بورل در واکنش به پیشنهاد وزیر دفاع اندونیزیا گفت: "ما نیاز داریم که در اوکراین صلح بیاوریم. اما این صلح باید منصفانه باشد، نه صلح تسلیمی..."

اندونیزیا از جمله کشور‌هایی است که پس از تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین به قطعنامهٔ ملل متحد که حملهٔ نظامی مسکو بر کیف را محکوم کرد، رای مثبت داد، اما این کشور از تعزیرات اقتصادی که بر مسکو وضع شده است، پیروی نکرده است.