سوریه استقلال لوهانسک و دونتسک را به رسمیت شناخت؛ روابط دپلوماتیک کیف با دمشق قطع شد

بشارالاسد رییس جمهور سوریه و ولادمیر پوتین رییس جمهور روسیه

پس از آن که سوریه امروز ۲۹ جون (هشتم سرطان) استقلال جمهوریت‌های لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت، کیف قطع روابط دپلوماتیک با دمشق را اعلام کرد.

ولادیمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین امروز در یک پیام ویدیویی که در صفحهٔ تلیگرام‌اش نشر شد گفت که "پس از این هیچ گونه روابطی میان اوکراین و سوریه وجود نخواهد داشت و فشار‌های تعزیرات علیه سوریه بیشتر از گذشته افزایش خواهد یافت".

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه به تاریخ ۲۱ فبروری، سه روز پیش از تهاجم نظامی بر اوکراین، مناطق لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین را منحیث کشورهای مستقل به رسمیت شناخت؛ مناطقی که بخش‌های آن در کنترول جدایی طلبان طرفدار روسیه قرار دارد.

اما پس از روسیه، سوریه دومین کشوری است که استقلال این مناطق را به رسمیت می‌شناسد.

پس از آن اقدام روسیه، جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده ضمن وضع تعزیرات بر مسکو، گفت که روسیه با به رسمیت شناختن استقلال مناطق لوهانسک و دونتسک، حق موجودیت اوکراین را سلب کرده است.

درگیری‌ها میان نیروهای روسی و اوکراینی هنوز هم در منطقهٔ دونباس ادامه دارد و جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده امروز گفت که با در نظرداشت تهدیدات از جانب روسیه، امریکا حضور نظامی خود را در اروپا افزایش می‌دهد.

رییس جمهور بایدن افزود که ایالات متحده پایگاه‌های دایمی نظامی را در پولند ایجاد کرده و نیز نیروهای بیشتر زمینی، هوایی و بحری را در سرتاسر اروپا اعزام خواهد کرد.

این درحالی است که روسیه همواره بر عدم افزایش نیروها و تسلیحات ناتو در کشورهای هم مرز با این کشور تاکید کرده است.

تا کنون مشخص نشده است که چه تعداد نیروی بیشتر امریکایی در اورپا مستقر خواهد شد، اما از آغاز تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین حدود ۲۰ هزار نظامی امریکایی در اروپا مستقر شده و اکنون شمار نیروهای امریکایی در اروپا به ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد.

سوریه که از سال ۲۰۱۵ به اینسو در جنگ‌های داخلی این کشور قویاً از سوی مسکو حمایت می‌شود، در سال ۲۰۱۸ نیز در حمایت از مسکو، استقلال اوستیای جنوبی و ابخازیا گرجستان را به رسمیت شناخته بود.

در واکنش به آن، گرجستان نیز تمامی روابط دپلوماتیک خویش با دمشق را قطع کرد.

جامعهٔ بین المللی هنوز هم اوستیای جنوبی و ابخازیا را منحیث بخشی از خاک گرجستان به رسمیت می‌شناسد، اما روسیه و چند کشور دیگر از استقلال آنان ابراز حمایت کرده اند.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش فرانس پرس استفاده شده است.