گوتیرش: بشر در مقابل طبیعت اعلام جنگ کرده و طبیعت ضربه متقابل می زند

منشی عمومی ملل متحد روز جمعه نهم سپتمبر (۱۸ سنبله) با اشاره به سیلاب‌های فاجعه بار در پاکستان گفت که "بشریت در مقابل طبعیت اعلام جنگ کرد و طبیعت ضربهٔ متقابل می زند."

انتونیو گوتیرش که به اسلام آباد، پایتخت پاکستان، سفر کرده در آغاز سفر دو روزه‌اش به آن کشور با مردم سیلاب زدهٔ این کشور جنوب آسیا ابراز همبستگی کرد. گوتیرش گفت که طبیعت نابینا است و بیشتر به کسانی ضربه نمی‌زند که در برابر طبیعت اعلام جنگ کرده اند.

گوتیرش گفت: "این شبیه آن است که طبیعت به اهداف اشتباه حمله کرده است" اما این مقام ارشد ملل متحد بدون ذکر نام کدام کشور مشخص گفت: "کسانی که مسوولیت بیشتری در برابر تغییرات آب و هوا دارند باید با این نوع مشکل روبرو شوند."

این مقام ارشد ملل متحد در مورد سیلاب‌های اخیر پاکستان گفت که این کشور در اثر تغییرات اقلیمی بیشترین آسیب را نسبت به سایر کشور‌ها متقبل شده است.

پاکستان که جمعیت آن نزدیک به ۲۲۰ میلیون نفر می رسد، کمتر از یک در صد گاز‌های مضرهٔ جهان را تولید می‌کند، اما همواره در میان ۱۰ کشور جهان قرار گرفته است که بیشتر در برابر تغییرات اقلیمی آسیب پذیر بوده است.

گوتیرش با اشاره با سیلاب‌های ویرانگر در پاکستان گفت که مسوولیت جامعهٔ بین المللی است تا حمایت گسترده را برای این کشور فراهم کند. او همچنین گفت که جامعهٔ بین المللی مسوولیت و نیاز دارد تا میزان تولید گاز‌های مضره را کاهش بدهد.

گوتیرش بار دیگر از جامعهٔ بین المللی خواست تا کمک‌های خود را برای پاکستان افزایش بدهد و تعهد کرد تا منابع کمک‌های بیشتر ملل متحد را برای این کشور بسیج کند.

او گفت:‌ "ما می دانیم که سهم ما محدود است. ما می دانیم آنچه را فراهم می کنیم مانند یک قطره در یک بحری از نیازمندی است. اما ما کاملاً متعهد استیم."

پاکستان از ماه جون سال روان میلادی به این سو با سیلاب‌های فاجعه‌بار و بی‌سابقه ناشی از بارندگی موسمی مواجه بوده است. ملل متحد می گوید که بارندگی‌های موسمی در نیم قرن گذشته در آن کشور بی‌سابقه بوده است و در مقایسه با حد اوسط بارندگی‌ها در ۳۰ سال گذشته، مقدار باران‌ها در بخش‌هایی از کشور دو برابر افزایش داشته است.

در اثر بارندگی‌های توام با سیلاب، دست کم ۱۴۰۰ نفر به شمول ۵۰۰کودک جان‌های‌شان را از دست داده اند و ۳۳ میلیون نفر دیگر از این بارندگی‌ها متاثر شده اند. نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر در اثر بارندگی توام با سیلاب، خانه‌های‌شان را از دست داده اند.

اداره رسیدگی به آفات طبیعی گفته است که یک‌سوم حصه قلمرو آن کشور از این بارندگی‌ها متاثر شده است. به گفتهٔ مقام‌های این اداره، نزدیک به ۱۳ هزار نفر در اثر این بارندگی‌های توام با سیلاب زخمی شده اند و بیش از ۷۵۹ هزار مواشی را سیل برده است.

مقام‌های پاکستان گفته اند که زیربنا‌های آن کشور نیز به شمول ۱.۷ میلیون خانه در اثر بارندگی و سیلاب‌ها قسماً تخریب شده اند و یا کاملا از بین رفته اند. بیشرین آسیب را ایالت سند پاکستان متقبل شده است.

اداره رسیدگی به آفات طبیعی گفته است که ۲۴۶ پل، نزدیک به هفت هزار کیلومتر سرک و نزدیک به ۸۱۰ هزار هکتار زمین‌های زراعتی در اثر این سیلاب‌ها از بین رفته اند. مقام‌های پاکستان گفته اند که بارندگی‌های توام با سیلاب در آن کشور بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دالر آسیب به آن کشور رسانده است و روند بازسازی سال‌ها را در بر خواهد گرفت.

ملل متحد خواهان ۱۶۰ میلیون دالر کمک جامعهٔ بین المللی برای قربانیان سیلاب‌ها در پاکستان شده است. سازمان صحت جهان گفته است که بیش از ۶.۴ میلیون نفر در آن کشور به کمک‌های بشری نیاز دارند.

تا روز جمعه نهم سپتمبر بیش از ۵۰ پرواز کمک‌های بین المللی به پاکستان رسیده است. این کمک‌ها از سوی کشور‌های مانند قطر، امارات متحدهٔ عرب، چین، فرانسه، ایران، بریتانیا، آذربایجان، ناروی و ایالات متحده فراهم شده است.