گوتیرش: پاکستان و دیگر کشورهای در حال توسعه 'بهای هولناک' مواد سوخت فسیلی را می‌پردازند

انتونیو گویترش، منشی عمومی ملل متحد، با شهباز شریف،‌ صدراعظم پاکستان، در اسلام آباد، پایتخت آن کشور

انتونیو گوتیرش،‌ منشی عمومی ملل متحد روز شنبه ۱۰ سپتمبر (۱۹ سنبله) در جریان سفر دو روزه‌اش از پاکستان سیلاب زده گفت که کشور‌های در حال توسعه ''بهای هولناک'' استعمال مواد سوخت فسیلی را می پردازند.

گویترش در تویتی گفته است که "پاکستان و سایر کشورهای در حال توسعه بهای هولناکی" آنعده از کشور‌ها را می پردازند که مقدار زیادی مواد سوخت فسیلی را استعمال می کنند.

این مقام ارشد ملل متحد که در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، صحبت می کرد، با اشاره به سوخت مواد فسیلی از کشور‌های جهان خواست که "دیوانگی را متوقف کنید. در بخش بخش انرژی‌های قابل تجدید سرمایه گذاری کنید جنگ با طبیعت را خاتمه دهید.''

گویترش همچنین ابراز امیدواری کرد که حمایت بشردوستانهٔ جهانی برای رسیدگی به مشکل میلیون نفر در اثر سیلاب‌ها متاثر شده اند، بیشتر شود.

گوتیرش گفته است که یک‌سوم-حصهٔ قلمرو پاکستان که برابر با قلمرو بریتانیا است، زیر آب قرار گرفته است.

منشی عمومی ملل متحد قبل از رسیدن به پاکستان در تویتی نوشت که می خواهد "در وقت نیاز با مردم باشد،‌ حمایت بین المللی را ترغیب کند و تمرکز جهان را به پی آمدهای فاجعه بار تغییر اقلیمی معطوف کند."

مقام‌ها در پاکستان گفته اند که برای بازسازی مناطق آسیب دیده دست کم به بیش از ۳۰ میلیارد دالر نیاز دارد. فراهم آوری این مقدار پول برای پاکستان که عمیقاََ مقروض است، غیر ممکن می باشد. اما در حال حاضر‌، فراهم آوری غذا و پناهگاه برای میلیون‌ها نفر که در آن کشور بی‌خانمان شده اند، در اولویت حکومت پاکستان قرار دارد.

در اثر بارندگی‌های توام با سیلاب، دست کم ۱۴۰۰ نفر به شمول ۵۰۰کودک جان‌های‌شان را از دست داده اند و ۳۳ میلیون نفر دیگر از این بارندگی‌ها متاثر شده اند. نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر در اثر بارندگی توام با سیلاب، خانه‌های‌شان را از دست داده اند.

اداره رسیدگی به آفات طبیعی نیز گفته است که یک‌-سوم حصه قلمرو آن کشور از این بارندگی‌ها متاثر شده است. به گفتهٔ مقام‌های این اداره، نزدیک به ۱۳ هزار نفر در اثر این بارندگی‌های توام با سیلاب زخمی شده اند و بیش از ۷۵۹ هزار مواشی را سیل برده است.

مقام‌های پاکستان گفته اند که زیربنا‌های آن کشور نیز به شمول ۱.۷ میلیون خانه در اثر بارندگی و سیلاب‌ها قسماً تخریب شده اند و یا کاملا از بین رفته اند. بیشرین آسیب را ایالت سند پاکستان متقبل شده است.

اداره رسیدگی به آفات طبیعی گفته است که ۲۴۶ پل، نزدیک به هفت هزار کیلومتر سرک و نزدیک به ۸۱۰ هزار هکتار زمین‌های زراعتی در اثر این سیلاب‌ها از بین رفته اند. مقام‌های پاکستان گفته اند که بارندگی‌های توام با سیلاب در آن کشور بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دالر آسیب به آن کشور رسانده است و روند بازسازی سال‌ها را در بر خواهد گرفت.

پاکستان از ماه جون سال روان میلادی به این سو با سیلاب‌های فاجعه‌بار و بی‌سابقه ناشی از بارندگی موسمی مواجه بوده است. ملل متحد می گوید که بارندگی‌های موسمی در نیم قرن گذشته در آن کشور بی‌سابقه بوده است و در مقایسه با حد اوسط بارندگی‌ها در ۳۰ سال گذشته، مقدار باران‌ها در بخش‌هایی از کشور دو برابر افزایش داشته است.