شورای حقوق بشر ملل متحد در مورد تحریم تسلیحاتی بر اسراییل غور می‌کند

مقر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنیو

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه پنجم اپریل در مورد پیش نویس قطعنامه‌ای غور می‌کند که خواستار وضع تحریم تسلیحاتی بر اسراییل شده است.

متن این قطعنامه "استعمال تسلیحات انفجاری با قدرت تخریب گسترده" از سوی نظامیان اسراییلی بر ساحات مزدحم غزه را محکوم کرده و نیز اسراییل را به پابندی به "مسوولیت‌های قانونی برای جلوگیری از نسل‌کشی" مکلف دانسته است.

پاکستان به نمایندگی از ۵۵ عضو سازمان همکاری اسلامی این قطعنامه را به شورای حقوق بشر ملل متحد پیشکش کرده است. البانیا که عضو سازمان همکاری اسلامی است از این قطعنامه حمایت نکرده است.

بولیویا، کیوبا و ماموریت فلسطین در مقر سازمان ملل متحد در ژنیو نیز از پیش‌نویس هشت صفحه‌ای این قطعنامه حمایت کرده اند.

پیش‌نویس این قطعنامه از اسراییل خواسته است تا از اشغال سرزمین‌های فلسطینی دست کشیده و نیز "محاصرۀ غیرقانونی" غزه و همه انواع دیگر "مجازات جمعی" فلسطینیان را فوراً متوقف کند.

در این سند از کشورهای جهان خواسته شده است تا فروش و انتقال تسلیحات، مهمات و تجهیزات نظامی را به اسراییل به دلیل هراس از "نسل کشی احتمالی در غزه" متوقف کنند.

پیش‌نویس این قطعنامه "به فاقگی کشاندن غیرنظامیان به عنوان روش جنگی" از سوی نظامیان اسراییلی را محکوم کرده است.

این سند ضمن تقاضا برای استقرار آتش‌بس فوری گفته است که اقدامات اسراییل در غزه "پاک‌سازی قومی" تلقی شده و کشورها باید از انتقال اجباری فلسطینیان ساکن در غزه جلوگیری کنند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ۴۷ عضو دارد که از این میان، ۱۸ عضو آن حامی پیش‌نویس قطعنامه برای وضع تحریم تسلیحاتی بر اسراییل اند.

برای تصویب این قطعنامه به ۲۴ رای موافق نیاز است، اما در صورتیکه اعضای این شورا از دادن رای امتناع بورزند، امکان تصویب قطعنامه با آرای کمتر نیز موجود است.

مقام‌های اسراییلی همواره شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را به رویکرد جانبدارانه علیه اسراییل متهم کرده اند.

خونین‌ترین جنگ میان حماس و اسراییل پس از آن آغاز شد که جنگجویان گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته بر اسراییل حمله کرده و به گفتۀ مقام‌های اسراییلی ۱۱۶۰ نفر، عمدتاً غیرنظامیان را کشته و کم و بیش ۲۴۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.

اسراییل نیز در پاسخ به این حمله از آن زمان تا کنون به گونۀ پیهم غزه را آماج حملات هوایی و زمینی قرار داده و این باریکه را به گونۀ کامل محاصره کرده است. وزارت صحت غزه که از سوی حماس اداره می‌شود، گفته است که در اثر حملات اسراییل تا کنون نزدیک به ۳۳ هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، کشته شده اند.