ملل متحد روز سه شنبه دوم اگست (۱۱ اسد) گفت که گروههای متخاصم یمن توافق کردند تا آتش بس موقت را که از چهار ماه به اینسو نافذ است، برای دو ماه دیگر تمدید کنند، اقدامی که با استقبال گروههای بشردوستانه مواجه شد.
هانس گروندبرگ، نمایندهٔ ویژه ملل متحد برای یمن، با نشر اعلامیهای گفته است که تمدید این آتش بس شامل تعهد گروههای متخاصم برای تشدید مذاکرات است تا طرفین هر چه زود تر به آتش بس گسترده به توافق برسند.
در وهلهٔ نخست،آتش بس دو ماهه میان طرفین در دوم ماه اپریل در شروع ماه رمضان آغاز شد و در ماه جون برای دو ماه دیگر تمدید شد. قرار بود این آتش بس روز سه شنبه دوم اگست پایان یابد، اما بار دیگر برای دو ماه تمدید شد.
آتش بس میان قوای حکومت یمن که از حمایت عربستان سعودی برخوردار است و شورشیان حوثی که از سوی ایران حمایت می شوند، جمعیت این کشور جنگ زده را تا اندازهای آرامش داده است. به گفتهٔ مقامهای ملل متحد، جمعیت یمن که به ۱۹ میلیون نفر میرسد، با گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند و ۱۶۰ هزار نفر در آن کشور در "لبهٔ قحطی" قرار دارند.
در جریان آتش بس چهار ماهه، تلفات غیر نظامیان در یمن کاهش یافت؛ انتقال تیل از طریق بندر الحدیده افزایش یافت و شماری از جادهها نیز به روی ترافیک باز شدند. نخستین پرواز تجارتی نیز پس از نزدیک به شش سال از صنعا، پایتخت یمن، از سر گرفته شد.
گروندبرگ، نمایندهٔ ویژه ملل متحد برای یمن، گفته است که تلاش می کند تا طرفهای درگیر به آتش بس گسترده دست یابند. به گفتهٔ این مقام ارشد ملل متحد، تمدید آتش بس شامل پرداخت معاشات کارمندان سکتور عامه، حقوق تقاعدی کارمندان غیر نظامی، بازگشایی جادهٔ تعز، شهری در جنوب شرق یمن و بازگشایی سایر ادارات حکومتی می شود.
این مقام ارشد ملل متحد همچنین گفت که آتش بس گسترش یافته سبب از سرگیری روند سیاسی خواهد شد که رهبری آن به دست یمنیها خواهد بود. او علاوه کرد که ملل متحد از روند سیاسی به رهبری یمنی ها حمایت می کند تا از این طریق" صلح پایدار و عادلانه'' در آن کشور برقرار شود.
در همین حال، انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ امریکا، در تویتی گفته است که ایالات متحده از تمدید آتش بس که در اثر تلاشهای ملل متحد در یمن صورت گرفته است، استقبال می کند.
بلینکن در این تویت همچنین گفته است که آتش بس موجود در یمن، طولانیترین دورهٔ آرامش از زمان آغاز جنگ در یمن است.
پس از آنکه شورشیان حوثی یمن در سال ۲۰۱۴ میلادی، صنعا، پایتخت یمن را به تصرف خود آوردند، شهر بندری عدن به پایگاه اصلی حکومت یمن تبدیل شده است، حکومتی که از سوی جامعهٔ بین المللی به رسمیت شناخته شده است.
ایتلاف به رهبری عربستان سعودی از ماه مارچ ۲۰۱۵ میلادی به این سو، از حکومت مخلوع عبدربه منصور هادی، بر ضد شورشیان حوثی حمایت کرده است و در این مدت، ایران از شورشیان حوثی یمن حمایت کرده است.
بر اساس معلومات ملل متحد، در جنگ یمن کم و بیش۳۷۷ هزار نفر کشته شده است و اکثر مردم این کشور با کمبود نیازمندیهای اولیه از جمله غذا، خدمات صحی و آب آشامیدنی مواجه است.
علاوه بر آن، میلیونها شهروند یمنی در جریان جنگ این کشور از خانههایشان بیجا شده اند و ملل متحد گفته است که این کشور جنگ زده با بدترین بحران بشری دست و پنجه نرم میکند.