ملل متحد: ۸۱۵ میلیون نفر در ۲۰۱۶ غذایی کافی نداشت

یک زن مسلمان روهنگیایی دختر و پسر خود را در بغل گرفته و آنان به دلیل منازعه در میانیمار، به غذای کافی دسترسی ندارند

بر اساس تازه ترین گزارش ملل متحد، به دلیل تغییرات اقلیمی و مشکلات ناشی از منازعه، گرسنگی در سال ۲۰۱۶ روز به افزایش بوده است.

در گزارش ملل متحد آمده است که در سال ۲۰۱۶ میلادی، ۸۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان غذای کافی برای خوردن نداشتند—این رقم ۳۶ میلیون بیشتر از سال ۲۰۱۵ است.

در این گزارش آمده است که بر خلاف یک دهۀ گذشته، شمار زیاد مردم در سراسر جهان کمتر به غذای کافی دسترسی داشته اند.

ملل متحد همچنین هشدار داده که سوء تغذی سلامت مردم جهان را تهدید می کند و زندگی صد ها میلیون انسان را در سراسر جهان، متاثر می سازد.

بر اساس این گزارش، بدن و مغز ۱۵۵ میلیون کودک که سن شان کمتر از پنج است به دلیل کمبود غذا متاثر شده است. در این گزارش آمده است که ۵۲ میلیون کودک که هشت در صد کودکان جهان را تشکیل می دهد، از وزن کم و قد کوتاه رنج می برند، زیرا برای آنان غذای کافی نرسیده است.

انتونی لیک، رئیس صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان یا UNICEF، می گوید که به دلیل عدم مصونیت غذایی، زندگی و آینده بی شماری از کودکان با خطر جدی مواجه است و آنعده از کودکانی که در مناطق منازعه زده زندگی می کنند، بدتر از سایرین است.

آقای لیک گفت "میلیون ها کودک در سراسر شمال شرق نایجریا، سومالیا، سودان جنوبی، یمن و سایر کشور ها، قربانی، خشکسالی، فقر، تغییر اقلیم و منازعات طولانی و غیر مسولانه شده اند."

آقای لیک همچنین هشدار می دهد که اگر به کودکان رسیدگی نشود، یک نسل از کودکان که شماری از آنان به سن بزرگی رسید، ممکن به دلیل نفرت و انزجار، منازعۀ که امروز جریان دارد، آنان نیز چنین منازعه در آینده تکرار کنند.

گزارش ملل متحد همچنین به مشکل ناشی از کم خونی در میان زنان و افزایش چاقی در بزرگسالان و کودکان نیز می پردازد.

نوسیندگان این گزارش می گویند که حکومت ها باید اقدامات لازم را برای کاهش سوء تغذیه روی دست بگیرند و مردم را ترغیب کنند تا از رژیم غذایی مناسب پیروی کنند.