شورای امنیت ملل متحد روز چهارشنبه ۲۹ دسمبر (هشتم جدی) "قتل عام" بیش از ۳۰ نفر را محکوم کرد که نظامیان میانمار مسوول آن قلمداد شده اند.
این کشتار شام عید کرسمس در کیاه، ایالت شرقی میانمار، صورت گرفت، جاییکه شورشیان حامی دموکراسی بر ضد نظامیان آن کشور درگیر جنگ استند.
اعضای شورای امنیت ملل متحد شام چهارشنبه به وقت شرق امریکا با نشر اعلامیهای تاکید کردند تا کسانیکه در عقب این کشتار قرار دارند، باید حسابده قرار داده شوند.
اعضای این شورا همچنین خواهان توقف هرگونه خشونت در میانمار شدند و بر اهمیت احترام به حقوق بشر و مصوونیت غیر نظامیان تاکید کردند.
در این اعلامیه آمده است که "دست کم ۳۵ نفر" به شمول چهار کودک و دو عضو موسسه محافظت از کودکان در این حمله کشته شدند.
شورای امنیت همچنین تاکید کرد تا مردم نیازمند بدون ممانعت باید به کمکهای بشری دسترسی پیدا کنند و خواهان تامین امنیت و مصوونی امدادرسانان بشری شد.
نیرویهای دفاع مردمی که پس از کودتای نظامی در میانمار شکل گرفته است، گفته اند که آنان پس از حمله ۳۰ جسد سوخته به شمول زنان و کودکان را در شاهراه ایالت کیاه یافتند.
این نیروها که در منطقه فعالیت دارند، گفته اند افرادیکه در حملهٔ نظامیان آن کشور کشته شده اند، مربوط قوای آنان نبودند، بلکه غیرنظامیانی بودند که از جنگ فرار میکردند.
قبل بر این، مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی ملل متحد در امور کمکهای بشردوستانه، با نشر اعلامیهای به تاریخ ۲۶ دسمبر (پنجم جدی) گفت که از گزارشهای "معتبر" مبنی بر "قتل عام" دستکم ۳۰ غیرنظامی در میانمار که اجسادشان سوزانده شده "وحشتزده" شده است.
به تعقیب آن، اینگر اشینگ، رییس این موسسه محافظت از کودکان، روز سه شنبه ۲۸ دسمبر (هفتم جدی)با نشر اعلامیهای گفت: "خشونت علیه غیرنظامیان بیگناه به شمول کارمندان کمکرسانی غیر قابل تحمل است و این حملهٔ بیمعنا تخطی از قوانین بینالمللی است" و نظامیان میانمار را مسوول این کشتار قلمداد کرد.
نظامیان میانمار گفته اند که قوای آنان زمانی هدف حمله قرار گرفتند که میخواستند هفت موتر را که "به گونهٔ مشکوک" در حرکت بودند، توقف دهند.
زاو مين تون، سخنگوی نظامیان میانمار، به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که قوای آنان در جریان درگیری چند نفر را کشتند، اما در مورد جزییات ارایه نکرد.
نظامیان میانمار در ماه فبروری از طریق کودتا قدرت را در آن کشور در دست گرفتند، اقدامیکه موجب اعتراضات مسالمتآمیز مردمی شد، اما این اعتراضات با خشونت نظامیان مواجه شد و از آن زمان تا حال، میانمار شاهد هرج و مرج و مظاهرات مردم بر ضد کودتای نظامی بوده است.
بر اساس گزارش ناظران محلی حقوقبشر، قوای امنیتی میانمار در این مدت اعتراضات مردمی را به شدت سرکوب کرده که در اثر آن، دستکم ۱۴۰۰ نفر کشته شده است.