عدم تطبیق واکسین‌های روتین بیش از کووید۱۹ قربانی گرفته است

سازمان جهانی صحت و یونیسف هشدار داده است که به دلیل همه‎گیری کروناویروس، در سال روان تطبیق واكسین‌های حیاتی در سرتاسر جهان کاهش یافته است.

در چهار ماه اول سال ۲۰۲۰، افت قابل ملاحظه در تطبیق واکسین های سه دوزهٔ دیفتری، تیتانوس و سیاه سرفه دیده شده است؛ کاهشی که در ۲۸ سال گذشته پیشینه نداشته است.

تدروس ادهانوم گیبریسوس، رییس سازمان جهانی صحت گفت: "واکسین ها یکی از قدرتمندترین ابزار در تاریخ صحت عامه محسوب شده و اکنون بیشتر از هرزمانی دیگری تعداد بیشتر کودکان واکسین می‌شوند."

اما رییس سازمان جهانی صحت هشدار داد که همه گیری کروناویروس این دستآورد را در خطر قرار داده است.

آقای گیبریسوس افزود: "رنج و تلفات اجتناب ناپذیر ناشی از عدم دریافت واکسین های روتین، می تواند بسیار بیشتر از بیماری کووید۱۹ باشد."

سازمان جهانی صحت و دفتر حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز چهارشنبه ۱۵ جولای (۲۵ سرطان) در یک اعلامیه مشترک گفتند که در جریان همه گیری کروناویروس حدا قل ۳۰ کمپاین واکسیناسیون سرخکان به تعلیق در آمده و یا در خطر تعلیق اند.

بر اساس نظر سنجی مرکز کنترول امراض ایالات متحده تا ماه می سال روان، این بیماری همه گیر سه بر چهار حصهٔ برنامه های واکسیناسیون را در بیشتر از ۸۰ کشور جهان مختل کرده است.

عدم تمایل به ترک خانه، مشکلات ترانسپورتی، مشکلات اقتصادی، محدودیت بر گشت وگذار یا ترس از قرار گرفتن در معرض کروناویروس از جمله دلایلی است که سبب کند شدن برنامه های واکسیناسیون شده است.

هنریتی فور، رییس اجراییوی یونیسف گفت: "بیماری کووید۱۹ واکسیناسیون روتین را به یک چالش بیم‌ناک تبدیل کرده است… ما باید قبل از این که جان کودکان توسط سایر بیماری ها تهدید شود، از وخیم تر شدن پوشش واکسین جلوگیری کنیم . ما نمی‌توانیم یک بحران صحی را با بحران صحی دیگر معامله کنیم"

بر اساس گزارش این دو سازمان برنامه های واکسیناسیون قبل از شیوع کروناو یروس نیز با مشکلاتی دچار بود.

سازمان جهانی صحت گزارش داده است که سال گذشته ۲۰ میلیون کودک در سراسر جهان واکسین های ضد امراض کشنده مانند، سرخکان، دیفتری و تیتانوس را دریافت نکردند.

بر اساس این گزارش سطح واکسیناسیون بیشتر در کشور های فقیر یا درگیر جنگ، پایین بوده است.

همه‌گیری کروناویروس در افغانستان نیز برنامۀ تطبیق واکسین پولیو را مختل کرده است.

از سه ماه گذشته به این طرف به دلیل گسترش کروناویروس، کمپاین‌های واکسین پولیو در افغانستان متوقف شده و تنها در مراکز صحی به کودکان واکسین تطبیق می‌شود. این وضعیت سبب افزایش واقعات پولیو در افغانستان شده است.

در شش ماه نخست سال روان میلادی ۲۶ واقعۀ مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده است، حالانکه در ۱۲ ماه سال گذشتۀ میلادی ۲۹ واقعۀ پولیو از افغانستان گزارش شده بود.