کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان روز جمعه ۱۲ می (۲۲ ثور) گفت که جنگ و خشونتهای اخیر در سودان موجب شده است که ۲۰۰ هزار نفر مجبور به ترک کشورشان شوند.
این کمیشنری گفته است که در جریان جنگ میان جناحهای متخاصم که به تاریخ ۱۵ اپریل در سودان آغاز شد، تنها ۶۰ هزار سودانی به کشور همسایه، چاد سرازیر شده اند.
اولگا سارادو، سخنگوی این کمیشنری در ژینو به خبرنگاران گفت که تنها در چند روز گذشته ۳۰ هزار نفر به دلیل ادامهٔ درگیری، وارد چاد شدند و افراد بیشتر همه روزه با عبور از مرز وارد این کشور میشوند.
علاوه بر آن، به گفتهٔ سارادو، در جریان خشونتهای تازه که نزدیک به چهار هفته از آن سپری میشود، ۷۰۰ هزار نفر دیگر در داخل سودان از خانههایشان بیجا شده اند.
اظهارات سخنگوی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان یک روز پس از آن بیان شد که جناحهای درگیر جنگ سودان توافقی را امضا کردند تا کمکهای بشری را به داخل آن کشور اجازه بدهند.
یک مقام امریکایی گفت: "این یک آتش بس نیست. این تاییدی بر تعهدات آنها بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه، به ویژه در رابطه با رفتار با غیرنظامیان و نیاز به ایجاد فضا برای فعالیتهای بشردوستانه، است."
با آنهم، فولکر پرتس، نماینده ویژهٔ سازمان ملل در سودان، روز جمعه از طریق یک ویدیو کنفرانس به خبرنگاران گفت که انتظار دارد مذاکرات درباره آتشبس روز جمعه یا شنبه ادامه یابد. پرتس افزود: "مهمترین بخش این توافق این است که دو طرف متعهد به ادامه مذاکرات استند."
پس از آغاز درگیریها میان جناحهای متخاصم، چندین بار روی آتش بس توافق صورت گرفت، اما پرتس تاکید کرد که گروههای درگیر جنگ در جریان چهار هفتهٔ گذشته همواره رعایت آتش بس را نادیده گرفته اند و "هر دو جناح اعتقاد دارند که می توانند برنده شوند و در تلاش برای بهبود موقعیت خود استند."
آغاز مذاکرات میان گروههای متخاصم سودان در نتیجهٔ تلاشهای بین المللی صورت گرفته و جناحهای درگیر منازعه توافق کردند تا برای پایان جنگ در آن کشور رو در رو با هم مذاکره کنند. ایالات متحده و عربستان سعودی این مذاکرات را تسهیل کرده اند.
درگیریها میان رهبر نظامی سودان، عبدالفتاح البرهان، و محمد حمدان داگالو، رهبر شبه نظامیان گروه واکنش حمایت سریع، پس از ماهها تنش در مورد آیندهٔ سیاسی و طرح ادغام نیروهای گروه واکنش حمایت سریع به اردوی ملی این کشور، به تاریخ ۱۵ اپریل آغاز شد.
پس از آغاز درگیریها، بسیاری از عملیاتهای کمک رسانی در سودان به دلایل امنیتی فعالیت شان را متوقف و یا کاهش داده اند. در جریان بیش از سه هفته جنگ، چندین کارمندان کمک رسانی در این کشور کشته شده اند.
به گفتهٔ سازمان جهانی صحت، میزان تلفات ناشی از درگیریهای شدیدی که از ۱۵ اپریل به اینسو در سودان ادامه دارد، به بیش از ۶۰۰ نفر رسیده است و بیش از ۵۰۰۰ نفر دیگر در جریان این جنگ داخلی زخمی شده اند.