فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ: روند امدادرسانی در افغانستان به بازنگری عاجل نیاز دارد

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر و جمعیت هلال‌ احمر حکومت طالبان با توجه به بدترشدن وضعیت بشری در افغانستان، خواستار بازنگری فوری در روند مدیریت امدادرسانی در این کشور شده اند.

این فدراسیون روز جمعه سوم می (۱۴ ثور) با نشر گزارشی گفت که بدون بررسی عمیق روند کمک‌های بشردوستانه، حذف ریشه‌های بحران دوامدار در افغانستان امکان‌پذیر نخواهد بود.

فدراسیون صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر افغانستان تحت کنترل طالبان، به منظور مدیریت امور بشری خواستار سازماندهی مجدد کمک‌های بشردوستانه در افغانستان شده است.

این دو نهاد این درخواست را در نشست جمعیت هلال احمر افغانستان و جمعیت هلال احمر قطر در دوحه پایتخت قطر ارایه کرده اند. قرار است که در این نشست نمایندگان جمعیت هلال احمر بریتانیا، کانادا، دنمارک، فنلند، آلمان، ایتالیا، جاپان، کویت، ناروی، سویدن، سنگاپور، ترکیه و هانگ کانگ نیز حضور یابند.

در اعلامیه مشترک این دو نهاد به نقل از مطیع الحق خالص، سرپرست جمعیت هلال احمر حکومت طالبان آمده است: "جامعه یکی پس از دیگری با بحران مواجه است. در حالی که سطح تاب‌آوری آنها زیر صفر است و از استفاده از مکانیزم‌های مقابله خسته شده‌ اند، از همکاران محترم خود می‌خواهیم نگاهی بلندمدت داشته باشند و به طور مستمر روی ظرفیت‌ها، مردم و سیستم افغانستان سرمایه‌گذاری کنند تا ریشه‌های بحران را از بین ببرند".

الکساندر متیو، رییس بخش آسیا و پسفیک در فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر، گفته است که نیازهای بیش از ۲۴ میلیون نفر در افغانستان نه تنها بسیار گسترده است،‌ بلکه با هم مرتبط اند.

او گفت: "بسیاری از آنها [نیازها] به دلیل ترکیبی از تاثیرات طولانی مدت چندین دهه درگیری، شوک‌های اقلیمی و یک بحران عمیق اقتصادی ایجاد شده اند. منابع کشور گسترده است، اما ظرفیت‌ها وجود دارد و مهم است که راه‌حل‌هایی برای رفع ریشه‌های همه این نیازها جستجو شود."

الکساندر متیو، اخیراً از برنامه‌های تغییر زندگی زنان و کودکان در کابل و قندهار که توسط جمعیت هلال احمر افغانستان تطبیق می‌شود، بازدید کرده است.

به گفتۀ وی، با توجه به دسترسی محدود مردم به آموزش و کار، نیاز است که بر جوانان، آموزش حرفه‌ای و مسلکی و سایر فرصت‌هایی که اعتماد و امید را در افراد تقویت می‌کند، تمرکز شود.

بررسی فوری روند کمک‌های بشردوستانه در افغانستان در حالی مطرح شده است که کمک‌های جامعه جهانی به افغانستان کاهش یافته است و سازمان ملل متحد در سال جاری ۳.۰۶ میلیارد دالر بودجه مورد نیاز برای برنامه‌های امدادرسیانی در افغانستان، تنها شش درصد آن را تا ماه اپریل دریافت کرده است.