اعتراض ۳۲ قانونگذار امریکایی با رد ویزه به دختران افغان

تعدادی از گروه دختران متعلم افغان که ویزۀ ایالات متحده را دریافت نکردند.

در یک اقدام بی پیشینه، ده ها قانونگذار امریکایی، با رد درخواست ویزه به شش دختر متعلم افغان، اعتراض کرده اند.

اعضای کانگرس ایالات متحده، که تعداد شان به ۳۲ تن می رسد با نوشتن نامۀ رسمی، از وزارت خارجۀ این کشور خواسته اند، روی تصمیم خود "تجدید نظر" کند.

اعضای کانگرس روز سه شنبه ۱۱ جولای، در آن نامه عنوانی ریکس تیلرسن، وزیرخارجۀ ایالات متحده، "امنیت" را برای صدور ویزۀ امریکا بااهمیت عنوان کرده؛ اما، تاکید ورزیده اند که "دشوار است باور کنیم آن دختران جوان، خطر کافی از خود بروز دهند که مانع صدور ویزه موقت آنان، به ایالات متحده گردد."

قرار بود یک گروه شش نفری دختران افغان غرض شرکت در "نخستین رقابت بین المللی روبات برای شاگردان دورۀ لیسه"، به واشنگتن دی سی بیآیند، اما سفارت امریکا در کابل به آن دختران ویزه نداد.

پیش از این برنی سندرز، سناتور ارشد دموکرات و کاندید پیشین انتخابات ریاست جمهوری امریکا نیز در صفحۀ رسمی فیسبوک خود از وزارت خارجۀ امریکا خواسته بود در مورد صدور ویزه به آن دختران افغان "تجدید نظر" کند.

اعضای مجلس نمایندگان ایالات متحده که اکثریت آنان دموکرات اند، در پایان اعتراض نامه امضا کرده و آن دختران افغان را "سخت کوش و خلاق" خوانده اند. آنان گفته اند که ممانعت متعملین اناث افغان از حضور در رقابت واشنگتن دی سی، "در مغایرت با مأموریت وزارت خارجۀ ایالات متحده که پرورش امنیت و ثبات از طریق صلح می باشد" قرار دارد.

اعتراض نامۀ اعضای کانگرس و امضای قانونگذاران امریکایی

​این قانونگذاران امریکایی، حمایت از برنامه های تعلیمی دختران را "جز حیاتی دیپلوماسی" ایالات متحده عنوان کرده نگاشته اند که توجه در این عرصه "افزایش ثبات و تسریع انکشاف را در مقایسه با هر پالیسی دیگری" ثابت ساخته است.

در این نامه، قانونگذاران امریکایی"پایان در حاشیه قرار دادن زنان و ممانعت از تحصیل دختران جوان را توسط طالبان"، بزرگترین دست آورد ایالات متحده پس از حضور این کشور در افغانستان عنوان کرده تاکید ورزیده اند که امروز دختران افغان به مکتب می روند و این امر "بدون قربانی سربازان امریکایی مقدور نبوده است".

اعضای کانگرس ایالات متحده "بستن درب" به روی این زنان را "در مغایرت با تلاش های شدید، به منظور ایجاد جامعۀ بهتر و دموکراتیک تر" عنوان کرده اند.

در اخیر این نامه، اعضای مجلس نمایندگان یکبار دیگر با "شدیدترین الفاظ" از وزیرخارجۀ ایالات متحده خواسته اند تا "تصمیم ]رد ویزه[ را تغیر داده و اجازه دهند آن دختران جوان به ایالات متحده امریکا بیایند".

در رقابت بین المللی روبات برای شاگردان لیسه که از ۱۶ تا ۱۸ جولای در شهر واشنگتن دی سی برگزار می گردد، حدود ۱۶۰ تیم از نقاط مختلف جهان در تلاشی به منظور ارتباط مردم در عرصۀ "علم، فنآوری، انجنیری و ریاضیات" به رقابت می پردازند.

در ابتدا به شاگردان گمبیا نیز ویزۀ ایالات متحده صادر نشده بود اما بعداً آنان ویزه دریافت کردند.

اگر با وجود این تقاضاهای اعضای کانگرس به دختران متعلم افغان ویزه داده نشود، شاگردان افغان از طریق سکایپ رقابت روبات ساخته شدۀ شان را که "تنظیم کنندۀ توپ" است، مشاهده خواهند کرد.